Τη μία έφταιγε το χιόνι. Τη δεύτερη έφταιγε η βροχή. Την τρίτη οι απουσίες. Την τέταρτη η ίωση. Πλέον… στέρεψαν οι δικαιολογίες. Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε ούτε τώρα με τη Λαμία, την έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι, βρήκε όμως μόνο ένα γκολ, με τον Εμμανουηλίδη στο 84′ και πήγε το ματς στην παράταση.

Εκεί ο Βέργος έχασε τα… άχαστα, ο Μελίσσας έπιασε τα πάντα, το ματς πήγε στα πέναλτι, με τη Λαμία να φεύγει θριαμβεύτρια για δεύτερη σερί χρονιά από την Αθήνα και να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με 4-2 στα πέναλτι. Η ομάδα του Δώνη το πάλεψε, ήταν καλύτερη, αλλά για ακόμα μια φορά πλήρωσε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Απέναντι σε μια Λαμία που ναι μεν έπαιζε με πολλούς αναπληρωματικούς, αλλά έδωσε και την… ψυχή της στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, χωρίς και πάλι να μπορέσει να τις αξιοποιήσει. Με το πρώτο ημίχρονο να είναι μοιρασμένο, η Λαμία είχε κι αυτή καλές στιγμές στην κόντρα επίθεση, με τους Καραμάνο και Καραγκούνη να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός πίεσε, έφτασε κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις, αλλά το 0-0 του ημιχρόνου πρόδιδε πως οδεύαμε για… θρίλερ.

Ετσι κι έγινε. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ ανώτεροι, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κουρμπέλη στο 55′ να ανοίξουν το σκορ, ο Δώνης τα έπαιξε όλα για όλα από το 70′ και μετά, παίζοντας με 3-4-3 και δικαιώθηκε. Ο Εμμανουηλίδης στο 84′ με σουτ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Χατζηγιοβάνη έλυσε τον γρίφο, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0) και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί έσπασαν καρδιές, με τον Νίκο Βέργο να αποδεικνύεται μοιραίος παίκτης και τη Λαμία πάντως να απειλεί και εκείνη σε δύο περιπτώσεις για να πετύχει το γκολ πρόκρισης. Αλλά την πρώτη ο Επστάιν νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ από τον Διούδη και τη δεύτερη ο Καραμάνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός… ισοπέδωσε αγωνιστικά τη Λαμία, που κουραζόταν όλο και περισσότερο και κλεινόταν στα καρέ της, όμως το γκολ δεν ήρθε. Στο 96′ και στο 120′ ο Βέργος βρέθηκε φάτσα με το 2-0 και την πρόκριση, όμως την πρώτη φορά ο Μελίσσας και τη δεύτερη ο Ασίγκμπα έσωσαν τους φιλοξενουμένους και το ματς πήγε στη… ρουλέτα των πέναλτι.

Κάτσε και Κουρμπέλης αστόχησαν (είχαν ευστοχήσει για τον Παναθηναϊκό Χατζηγιοβάνης και Μακέντα), Μπουλούλης, Επστάιν, Ρόμανιτς και Καραμάνος έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη και η Λαμία με το 4-2 στα πέναλτι έφυγε θριαμβεύτρια και με την πρόκριση από την Αθήνα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (79′ Βέργος), Ινσούα, Χατζηθεοδωρίδης (46′ Κουρμπέλης), Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (67′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος (53′ Βάντερσον), Αντέτζο, Καρυπίδης, Καραγκούνης (71′ Επστάιν), Καραμάνος, Ρόμανιτς, Καμπασόλ (72′ Πλιάτσικας), Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης.