Ενα πανό που ήταν απλωμένο στην εξέδρα του Ulker Hall είχε πάνω του το σήμα της Φενέρμπαχτσε και έγραφε «Νο way out»: δεν έχει άδικο εκείνος που το σκάρωσε και τούτο ο Ολυμπιακός το βίωσε στο πετσί του προσθέτοντας το όνομά του στη λίστα του… Σίντλερ την οποία τηρούν με περισσή φροντίδα οι οικοδεσπότες!

Ασφαλώς το 90-75 από τους πρωταθλητές Τουρκίας (18-2) δεν αποτελεί τη συντέλεια του κόσμου για τους Πειραιώτες (12-8), οι οποίοι μπορεί να ήθελαν να γκρεμίσουν το πιο άπαρτο κάστρο της  Ευρωλίγκας, αλλά προϊόντος του χρόνου αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσαν.

Λερναία Υδρα

Από την τελευταία εντός έδρας των πρωταθλητών Τουρκίας (από τη Μάλαγα με 99-91 στην αυλαία της περυσινής περιόδου) πέρασαν κιόλας  εννέα μήνες και δώδεκα αγώνες: από τις 5 Απριλίου του 2018 και εντεύθεν η Φενέρμπαχτσε τρέχει ένα σερί 12-0, αλλά περισσότερο από την ισχυρή έδρα ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντί του μια πανίσχυρη ομάδα που έμοιαζε κιόλας με Λερναία Υδρα!

Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει αυτό που λένε ότι «η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής τα κακάρωσε»! Ο Ολυμπιακός κατάφερε όχι μονάχα να εξουδετερώσει, αλλά και να στείλει στον πάγκο με πέντε φάουλ τον Γιαν Βέσελι, αλλά δεν μπορούσε να κόψει τα υπόλοιπα κεφάλια του τουρκικού θηρίου: τον Ντίξον που «έγραψε» double double με 13 πόντους και 10 ασίστ, τον άλλοτε δικό του παίκτη Ερικ Γκριν, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ματς, τον Νίκολα Κάλινιτς, τον Κώστα Σλούκα και πάει λέγοντας…

Ο Ολυμπιακός αστόχησε καταρχήν στην επίθεση και εν συνεχεία και κατά βάσιν στην άμυνα, όπου δεν κατάφερε να… χαλάσει το παιχνίδι των αντιπάλων του και δη αυτών της περιφερειακής γραμμής και να τους βγάλει από τη ρουτίνα τους: ενώ δηλαδή σκόραρε 75 πόντους με αιχμή του δόρατος τον (αόρατο στα προηγούμενα ματς και ενίοτε εκτός rotation) Γιάνις Τίμα και έβαλε 12/29 τρίποντα δεν κατάφερε να αναχαιτίσει την επιθετικότητα των γηπεδούχων, που σούταραν με 68,6% στα δίποντα, με 56,3% από τα 6μ.75 και με 100% στις βολές!

Η Φενέρμπαχτσε επέβαλε από την αρχή τους δικούς της όρους, έτρεξε ένα σερί 11-0 και όταν ο Ολυμπιακός από το 15-6 ισοφάρισε σε 23-23, έδειξε ότι είχε σφυγμό: τον έχασε όμως γρήγορα και από τη στιγμή που οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2017 προηγήθηκαν με διαφορά 13 πόντων και κράτησαν τους Ερυθρόλευκους σε ιστορικό (εφετινό) χαμηλό πόντων στο ημίχρονο (40-28) ήταν φως φανάρι πως θα έπρεπε να αναβαθμίσει θεαματικά την απόδοσή του για να διεκδικήσει τη νίκη.

Με τον Βασίλη Σπανούλη να σκοράρει για πρώτη φορά στο ματς με βολές στο 24′ και εντός παιδιάς μόλις ογδόντα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου, με τον Πρίντεζη να μένει στο μηδέν σε σύνολο είκοσι λεπτών, με τον Γκος να είναι περαστικός και με τη Φενέρ να σκοράρει κατά το δοκούν, ο Ολυμπιακός δεν είχε τύχη. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έκανε διάφορες αλχημείες σε σχήματα, αλλά το 60-39 δεν άφηνε πολλά περιθώρια. Ακόμη κι όταν στο 33ο λεπτό οι Πειραιώτες κατέβασαν τη διαφορά στο… πολλά υποσχόμενο μονοψήφιο νούμερο (72-63) δεν κατάφεραν να προχωρήσουν περισσότερο και η αντίδραση της Φενέρμπαχτσε έβαλε στο αρχείο την υπόθεση.

«Ξέρετε πού μετράς τα λεφτά σου όταν έχεις παίξει χαρτιά; Στο κάτω μέρος του κλιμακοστασίου. Δηλαδή το κάνεις όταν φεύγεις. Οταν όλα έχουν τελειώσει» σχολίασε ο Ντέιβιντ Μπλατ επιφυλασσόμενος για τη συνέχεια της διοργάνωσης και την προσπάθεια του Ολυμπιακού σε αυτή την… παρτίδα.

Φενέρμπαχτσε: Γκριν 17 (1/1 δ., 4/4 τρ., 3/3 β.), Μέλι 6, Μαχμούτογλου, Κάλινιτς 16 (4/7 δ., 2/4 τρ., 2/2 β.), Σλούκας 12 (3/6 δ., 1/1 τρ., 3/3 β.), Γκούντουριτς 5, Βέσελι 7, Ντίξον 13 (4/5 δ., 1/3 τρ., 2/2 β., 10 ασ.), Ντουβερίογλου 8, Ντατόμε 4, Λοβέρνι 2.

Ολυμπιακός: Γκος 3, Τουπάν 8, Σπανούλης 10 (1/2 δ., 2/5 τρ., 2/4 β., 4 ασ.), Τίμα 14 (1/1 δ., 4/7 τρ.), Μιλουτίνοφ 11 (3/3 δ., 5/5 β., 4 ρ.), Στρέλνιεκς 13 (2/4 δ., 2/4 τρ.,3/3 β., 4 ρ., 4 ασ.), Βεζένκοφ, Πρίντεζης (0/3 δ.), Παπανικολάου 8, Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι 6.