Και από χθες Ζιλ Ντίας. Το επόμενο κομμάτι στο ερυθρόλευκο ψηφιδωτό. Ο πορτογάλος winger που τα έκανε όλα σε μερικές ώρες. Ηρθε, υπέγραψε, ανακοινώθηκε και υποσχέθηκε «πολλή δουλειά και πολλά γκολ, γιατί θα κάνω τα πάντα και θα τα δώσω όλα για τον Ολυμπιακό». Μια ακόμη πετυχημένη μεταγραφική ιστορία στο μεγάλο λιμάνι. Και μάλιστα πρώτης γραμμής. Διότι μόλις κατέφτασε στα μέρη μας ο ποδοσφαιριστής που ήταν απλά ο πρώτος στόχος του Ιανουαρίου. Ο 22χρονος winger που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που λείπουν από τη μεσοεπιθετική φαρέτρα του Μαρτίνς. Αριστεροπόδαρος, με μπόι 1,86 μ., που μπορεί άνετα να παίξει με «αντίθετο» πόδι στη δεξιά πλευρά. Εκείνος που θα σταθεί απέναντι από τον «δαίμονα» Ποντένσε για να δώσει ακόμη περισσότερες δυνατότητες στα άκρα. Επιλογή του τεχνικού τιμ, απευθείας από το ράφι με τους υποψήφιους «κάνω τη διαφορά».

Δεν μπήκαν τυχαία στον πειρασμό για χάρη του οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι κατάφεραν και «ξέμπλεξαν» τον δανεισμό της Νότιγχαμ από τη Μονακό για να φέρουν τον Ζιλ στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι ώς τώρα έδωσαν τον Πάρντο, άφησαν τον Σεμπά, παραχώρησαν με δανεισμό τον Βρουσάι στην κουβέντα των άκρων. Παράλληλα θυμίζουμε ότι απέκτησαν ήδη τον Γιώργο Μασούρα. Ασφυκτικά γεμάτο είναι το ρόστερ του Ολυμπιακού και στις θέσεις των εξτρέμ, αλλά για μια περίπτωση σαν τον Ζιλ; Σαφώς και αξίζει τον κόπο ένα ακόμη «ανακάτεμα». Λογικά κάποιος θα φύγει. Ισως ο Ναουέλ για τον οποίο ενδιαφέρονται αρκετές ομάδες από την Ισπανία. Θα το δούμε αυτό όμως στο επόμενο διάστημα. Και για το πάρε (οι Πειραιώτες πάνε για έναν τερματοφύλακα με τους Ιταλούς να κάνουν λόγο για τον Αντόνιο Ντοναρούμα της Μίλαν) και για το δώσε.

Μέχρι τότε; Ποδόσφαιρο. Και μάλιστα άμεσα. Την Κυριακή κιόλας περιμένει ο Αστέρας στην Τρίπολη σε μια – ακόμη – πολύ δύσκολη έξοδο στην περιφέρεια. Σε μια αποστολή εκτός έδρας όπου ο Ολυμπιακός θα έχει τη συμπαράσταση του κοινού του, καθώς χθες έγινε γνωστό πως υπάρχει θύρα στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για αυτούς. Ενα ματς που πέρυσι στην ίδια χρονική συγκυρία (28/1) έγινε η αρχή του τέλους στην προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος (1-1). Στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας έπεσαν από την κορυφή οι Ερυθρόλευκοι και δεν επέστρεψαν σε αυτή ποτέ. Βεβαίως το πέρυσι και το φέτος είναι δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Οχι μόνο στη χρονολογία, αλλά στο επίπεδο ποδοσφαίρου που παράγουν αυτόν τον καιρό οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς.

Σαν να μην άλλαξε

Είναι σε πολύ καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός. Και το αποδεικνύει αυτό στο χορτάρι. Τα όσα έγιναν την Τετάρτη για παράδειγμα κόντρα στην Ξάνθη, στο ματς όπου εξασφάλισε την παρουσία της ομάδας στους 8 του Κυπέλλου. Μια άλλη άμυνα (Τοροσίδης, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκας), συν τον στρατηγό Νάτχο μπροστά της. Και ο Μασούρας με τον Χασάν. Επτά αλλαγές στους έντεκα. Και σε βραδιά με κίνητρο μια πρόκριση. Απέναντι σε μια από τις πέντε-έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Αυτή την «άσκηση» εμφάνισε στο χορτάρι ο Ολυμπιακός και ωσότου να του προκύψει ο τραυματισμός του Μπουχαλάκη (ο οποίος έγινε γνωστό ότι τέθηκε νοκάουτ για μία εβδομάδα) έκρυψε την μπάλα.

«Είναι σημαντικό να έχουμε στα αποδυτήρια τόσους καλούς παίκτες. Ξέρουν όλοι τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν. Εχουν κατανοήσει τι ακριβώς θέλουμε» καμάρωνε στο φινάλε ο Μαρτίνς και έχει όλα τα δίκια του κόσμου. Ο Ολυμπιακός μοιάζει με μια καλοκουρδισμένη μπάντα η οποία πάνω από τα πρόσωπα έχει την ικανότητα να φτιάχνει… ποδοσφαιρικές μουσικές. Δεν συμβαίνουν όλα αυτά κάθε μέρα. Ειδικά στα μέρη μας, που χρόνια ολόκληρα δεν λέμε να ξεμπερδέψουμε τη διαφορά του νικάω ένα ματς, από το παίζω ποδόσφαιρο.