Χειρότερη ίσως και από την (τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας και 9η στα τελευταία 12 παιχνίδια !) νέα ήττα του για τον Παναθηναϊκό ήταν η κάκιστη και πάλι εμφάνισή του.

Μπορεί να δείχνει ότι πάλεψε ένα παιχνίδι, όμως η Μακάμπι, που δεν ανέβασε την απόδοσή της ποτέ πάνω από 60-65%, πήρε και τη διαφορά των πέντε πόντων από τον πρώτο αγώνα επικρατώντας άνετα με 84-75!

Πέντε ημίχρονα να έπαιζαν στο Τελ Αβίβ το παιχνίδι δεν γύριζε ποτέ, καθώς οι Πράσινοι (ακόμα και εκεί που μείωσαν σε 74-70 προς το φινάλε) ποτέ δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τη νίκη και απλά πάλευαν μήπως σώσουν τη διαφορά.

Το σοκ της απώλειας ενός ιδιαίτερα φορμαρισμένου παίκτη για το υπόλοιπο της σεζόν (Νίκος Παππάς) ήταν ένα πρόσθετο βαρίδι στην ψυχολογία μιας ομάδας που αυτή τη φορά δεν προδόθηκε από τα ριμπάουντ (που ίσως φοβόταν κόντρα σε αυτό τον αντίπαλο), αλλά και πάλι από την ανυπαρξία της στην περιφέρεια (4/22 τρίποντα!)

Ακόμα και ο εκ των κορυφαίων παικτών των Πρασίνων ο Νικ Καλάθης (14 π. 10 ασίστ) είχε 0/5 τρίποντα.

«Είναι το βασικό μας εμπόδιο για να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη» παραδέχτηκε ένας εκ των σουτέρ του Παναθηναϊκού, ο Ματ Λοτζέσκι, που είχε όμως 1/3.

Πλέον ο Παναθηναϊκός κυνηγάει ένα θαύμα και θέλει και συνδυασμό αποτελεσμάτων αλλά και ενδεχομένως επτά νίκες στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές με απαραίτητη προϋπόθεση μία από αυτές να είναι στο Μιλάνο επί της Αρμάνι. Αλλά σε αυτά τα δέκα παιχνίδια έχει να παίξει και εκτός έδρας με Φενέρ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και εντός με Εφές και Ρεάλ!

Αν η Χίμκι νικήσει απόψε την Μπάγερν, το Τριφύλλι πέφτει στη 13η θέση, αλλά τον εξυπηρετεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα γιατί δεν θα του ξεφύγει με δύο νίκες η γερμανική ομάδα που είναι από τις ελάχιστες που υπερτερεί σε ισοβαθμία.

Τώρα θέλει νίκη επί της φορμαρισμένης Εφές Αναντολού στο ΟΑΚΑ και μετά θα βγάλει… κομπιουτεράκι.

Η πρόκριση ως 7ος ή 8ος (δεν προλαβαίνει παραπάνω θέση), που θα είναι θαύμα, θα σώσει το γόητρο και μια οικονομική ζημιά της τάξης των 4 εκατ. ευρώ. Απλά για ελπίδα πρόκρισης στο φάιναλ φορ θα πρέπει να περιμένει του χρόνου στην Αθήνα.

Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν και ο Ρικ Πιτίνο δείχνει ανήμπορος στην Ευρώπη να αλλάξει τα δεδομένα σε μια κακοστημένη ομάδα.

Το μόνο που μπορεί είναι να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την οκτάδα.

Αντίθετα η Μακάμπι πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη της και την 8η στα τελευταία 11 παιχνίδια με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που αποθεώθηκε για αρκετά λεπτά να την έχει μεταμορφώσει.

«Νιώθω ικανοποίηση από την αγάπη του κόσμου της Μακάμπι προς το πρόσωπό μου, αλλά νομίζω ότι αναγνωρίζει γενικότερα την προσπάθεια που κάνουμε. Θα δούμε στο τέλος πού θα φτάσουμε» τόνισε ο έλληνας τεχνικός που όταν ανέλαβε την ομάδα αυτή ήταν ουραγός με μόλις μία νίκη σε 7 αγώνες και τώρα διεκδικεί πρόκριση. Ο δε Σφαιρόπουλος αποτελεί τον κακό δαίμονα του ΠΑΟ έχοντας 4-1 απέναντί του στην Ευρωλίγκα και είναι ο μόνος προπονητής που του έχει πάρει 2 πρωταθλήματα τα 22 τελευταία χρόνια.

Συγκλονιστική η εικόνα στο Γιάντ Ελιάου όταν πριν από το τζάμπολ όλοι οι θεατές κρατούσαν ένα χαρτί που έγραφε «Θυμόμαστε» πριν τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο καθώς χθες ήταν η μαύρη επέτειος του Ολοκαυτώματος (θανατώθηκαν πάνω από 6.000.000 Εβραίοι από τους ναζί).

 

Μακάμπι (21/40 δίπ., 9/26 τρ., 15/18 βολ., 36 ριμπ., 16 ασίστ, 7 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 8 λάθη): Ρέι 3, Γουίλμπεκιν 13 (3), Πάργκο 6, Ο’Μπράιαντ 7 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Καλοϊάρο 20 (4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/6 βολές, 11 ριμπάουντ), Ρολ 9, Τάιους 8 (4/4 δίποντα), Ντιμπαρτολομέο 3 (1), Κοέν 6 (2), Μπλακ 9, Ζούσμαν.

Παναθηναϊκός (26/49 δίπ., 4/22 τρ., 11/16 β., 37 ριμπ., 15 ασιστ, 2 κλεψίματα, 1 κοψιμο, 12 λάθη): Τόμας 12 (8 ριμπάουντ), Πέιν 4, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου 9 (1), Γκιστ 2, Λεκαβίτσιους 6 (1), Κιλπάτρικ 3 (1), Λοτζέσκι 14 (1), Καλάθης 14 (6/9 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 10 ασίστ, 4 λάθη), Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου 7.

Στα άλλα χθεσινοβραδινά παιχνίδια, η Ρεάλ Μαδρίτης έστω και δύσκολα επικράτησε της Εφές Αναντολού στην Μαδρίτη (92-84) ενώ η Αρμάνι επικράτησε στο Μιλάνο της Ζαλγκίρις (80-70).