Η Μπιάνκα Μπραντολίνι είναι ένα από τα ωραιότερα και πλέον περιζήτητα κορίτσια, στους κύκλους του διεθνούς τζετ σετ. Γόνος πλούσιας ιταλικής οικογένειας, με αριστοκρατικές ρίζες (φέρει άλλωστε τον τίτλο της πριγκίπισσας), μοντέλο, fashion icon με σπουδές σε μεγάλα διεθνή πανεπιστήμια, δημιουργεί χαμό μέσα από κάθε της εμφάνιση. Η ελληνολάτρις Μπραντολίνι (τα καλοκαίρια περνάει ξένοιαστες ημέρες διακοπών μαζί με τη συμπατριώτισσά της Μαργαρίτα Μισόνι στη Σπετσοπούλα, προσκεκλημένη της Ευγενίας Νιάρχου) έκανε μια εμφάνιση πολλών πολλών αστέρων στο «κλειστό» dinner του οίκου κοσμημάτων Cartier.

Ενα private dinner το οποίο θύμιζε υπερθέαμα με την υπογραφή του ιστορικού οίκου πανάκριβων μπιζού. Η Μπιάνκα Μπραντολίνι με φαντασμαγορική εμφάνιση απέδειξε ότι μπορεί να «κλέψει» την παράσταση και από αυτή ακόμα τη μούσα του κορυφαίου brand, καλλονή Μόνικα Μπελούτσι. Τα διαμάντια και ρουμπίνια του brand ταιριάζουν άλλωστε στην Μπιάνκα με τα πλούσια μακριά μαλλιά, τα εκφραστικά μάτια και την elegant εμφάνιση.

Το baroque στυλ Μπραντολίνι και η Αρτεμις

Αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής όταν έχω την ευκαιρία να συναντήσω την Μπιάνκα, η οποία διατηρεί την ικανότητα να υποστηρίξει μοναδικά το baroque style, αγαπημένο των στενών της φίλων, διάσημων designers Dolce & Gabbana. Η Μπραντολίνι φοράει εξαιρετικά τα χρυσοκέντητα ρούχα, τα μαντό και βέβαια τα ογκώδη χρυσά, σκαλιστά κοσμήματα. Το κορίτσι που γνωρίζει πολλά πράγματα γύρω από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, έφερε τον «αέρα» του ιταλικού Νότου στο Παρίσι και το private dinner του Cartier, το οποίο πριν από λίγες βραδιές συγκέντρωσε προσωπικότητες με παγκόσμια ακτινοβολία. Η Μπιάνκα είχε προγραμματίσει να έρθει αυτό το weekend στην Ελλάδα, με αφορμή τα γενέθλια της στενής της φίλης Αρτέμιδος Μπαλτογιάννη. Η νεαρή, όμορφη Αρτεμις, αποφάσισε να περάσει το βράδυ των γενεθλίων της στο εστιατόριο «Παλεό» στον Πειραιά. Κοντά στη γκαλερί «Rodeo» (της Σοφίας Κουβάλη, η οποία ξεκίνησε με περγαμηνές από την Κωνσταντινούπολη) με τις σημαντικές εκθέσεις. Η Μπαλτογιάννη άλλωστε, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει αποκτήσει μεγάλο σεβασμό γύρω από τις επιλογές και προσεκτικές, άκρως επιτυχημένες κινήσεις της στο παγκόσμιο art world. Η Αρτεμις κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο Λος Αντζελες των μεγάλων γκαλερί, διάσημων εικαστικών και big stars.

Η «κόντρα» με τους Εμπειρίκους και η Κόπολα

Ελληνας γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος δίνει πάντα το «παρών» στις exclusive παρουσιάσεις και «κλειστά» gathering του Cartier (πρόκειται άλλωστε για έναν από τους σημαντικότερους αγοραστές των νέων σειρών, αλλά και «κομματιών» με ιστορική αξία) μου έλεγε ότι ο διάκοσμος στο Μουσείο Ορυκτολογίας ήταν εμπνευσμένος από το Διάστημα. Η καινούργια συλλογή φέρει τον τίτλο «Οι Γαλαξίες του Cartier». Στο ιδιωτικό αυτό δείπνο, τα γκαρσόνια σερβίριζαν το φαγητό με ασημένιες στολές και ασορτί μάσκες στο πρόσωπο. Μπαλόνια πετούσαν πάνω από τους βαρύτιμους δίσκους ενώ η Σοφία Κόπολα, η Τίλντα Σουίντον, ο Αλμπέρ Ελμπάζ, είχαν εμπνευστεί το ντύσιμό τους από τον κόσμο του Διαστήματος. Ο έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας, σημαντικός συλλέκτης κοσμημάτων και πολυσυζητημένων έργων τέχνης είχε «συγκρουστεί» στο παρελθόν με τον αείμνηστο Αλέκο Γουλανδρή αλλά και μέλη των οικογενειών Εμπειρίκου και Νιάρχου, με αφορμή την απόκτηση ενός εξαιρετικού γλυπτού του Σεζάν. Τελικά κατέληξε να αποκτήσει διαμαντοφόρο έργο του Damien Hirst. Ισως να του στοίχισε περισσότερο.

Συγκρούσεις για έναν Ρενουάρ

Κάποιες φορές οι συγκρούσεις στο πεδίο των εικαστικών τεχνών και τον αστραφτερό πλανήτη των κοσμημάτων είναι πιο σκληρές και από αυτόν ακόμα τον χώρο της πολιτικής. Οι σφοδρές συγκρούσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Ελληνική Βουλή, μοιάζουν με… παιχνιδάκι όταν σε μια μεγάλη δημοπρασία κορυφαίου οίκου στη Νέα Υόρκη συναντάει κανείς δύο top συλλέκτες του κόσμου. Εκατομμύρια δολάρια στο τραπέζι, ίντριγκες, κρυφές συμφωνίες. Ο Σταύρος Νιάρχος συνήθιζε να στέλνει στο Christie’s, με σκοπό να αποκτήσει Ρενουάρ, Βαν Γκογκ, Πικάσο, τους αντιπροσώπους του. Οι κολεξιονέρ της νέας γενιάς εμφανίζονται οι ίδιοι στις δημοπρασίες με αποτέλεσμα κάποιες φορές να δημιουργούνται τραγελαφικά επεισόδια μπροστά σε ένα γλυπτό του Τζακομέτι.

Η νέα γενιά και η αλήθεια για τον Σαχένκ

Οι σημαντικοί έλληνες συλλέκτες διατηρούν ακόμα κάποια διαμερίσματα στο Μανχάταν. Η Αλίκη Περρωτή «άφησε» το διαμέρισμά της με τους εκπληκτικούς Γουόρχολ στο Trump Tower. Η νέα γενιά Κουμαντάρου όμως διατηρεί διαμέρισμα στο Μανχάταν με έργα τέχνης που θα ζήλευαν οι… curators του Metropolitan Museum. Πολυτελή διαμερίσματα με σημαντικά έργα τέχνης, στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αθήνα. Οι φήμες ήθελαν τον γνωστό τούρκο επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ να έχει πουλήσει στον Τόλη Βακάκη της Jumbo ολόκληρο το κτίριο που είχε αγοράσει (πριν από λίγα χρόνια) ακριβώς απέναντι από το Athens Hilton. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Βακάκης αγόρασε μόνο ένα διαμέρισμα…