Μια από τις ιστορίες που λίγοι της έδωσαν σημασία, και ακόμη λιγότεροι την αντιλήφθηκαν. Ιστορία που δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που συμβαίνει σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην ΕΠΟ του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου και την ΚΕΔ του Μέλο Περέιρα. Το μεσημέρι της Κυριακής στη Λαμία η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Ατρόμητο (16.00). Ενα ματς με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι γηπεδούχοι δίνουν μάχη για τη σωτηρία και οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν έναν τρόπο να επιστρέψουν δριμύτεροι στη μάχη για την τρίτη θέση. Οχι εμπορικό λοιπόν το ζευγάρι, αλλά σίγουρα σημαντικό. Από τα σημαντικότερα της 18ης αγωνιστικής που ανοίγει σήμερα την αυλαία της. Τι έκανε λοιπόν η ΚΕΔ και οι «φωστήρες» που απαιτούν να μην τους ασκείται κριτική για να συνεχίσουν απερίσπαστοι το έργο τους στη μάχη να φέρουν πίσω τις… Κυριακές μας; Ορισαν διαιτητή από τη Φθιώτιδα!

Ορισαν διαιτητή από την ΕΠΣ της γηπεδούχου! Τόσο επαγγελματίες. Τόσο τεχνοκράτες. Τόσο σπουδαίοι, ο Μέλο και οι φίλοι του, οι οποίοι μη φανταστείτε κάτι σοβαρό. Μόλις 700.000 ευρώ τον χρόνο μας στοιχίζουν έχοντας την ευθύνη της διαιτησίας. Να παίρνει ο αρχιδιαιτητής δύο φορές τον μισθό του Πρωθυπουργού της χώρας για να «τοποθετεί» διαιτητή από την τοπική ΕΠΣ σε ματς της Σούπερ Λίγκας. Πού να το πεις και να σε πιστέψουν. Ιστορία για γέλια και για κλάματα.

Τέλος πάντων, κάποια στιγμή είτε το κατάλαβαν, είτε κάποιος τους το «είπε» και για να μην τους πάρουν με τις πέτρες, ο Τζοβάρας αντικαταστάθηκε από τον Κομίνη της ΕΠΣ Θεσπρωτίας. Τον ίδιο Κομίνη που πέρυσι με την παρουσία του στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ λίγο έλειψε να ανατινάξει τη Σούπερ Λίγκα.

«Οι τρεις ξένοι που βρισκόμαστε στην ΚΕΔ. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αποκλειστικά. Κι εγώ έχω τον τελευταίο λόγο» εξήγησε ο Περέιρα στα μέσα Δεκεμβρίου σε μια συνέντευξη που παραχώρησε. «Κανείς δεν ξέρει τον Βίτορ Περέιρα, καθώς δεν έχω καμιά προσωπική σχέση εδώ. Ως επικεφαλής της ΚΕΔ, έχω μεγάλη εμπειρία κι εκτός Ελλάδας. Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος, έχω μεγάλο κίνητρο» πρόσθεσε. Πού να ήταν και άπειρος δηλαδή ο Πορτογάλος. Μπορεί να μην έβαζε καθόλου διαιτητή σε κάποιο ματς. Ή ακόμη καλύτερα να έβαζε δύο. Έναν από κάθε ΕΠΣ της εκάστοτε περιφέρειας όπου ανήκουν οι δύο αντίπαλοι. Για να μην υπάρχουν και παράπονα… Να μην υπάρχει και «μπούλινγκ» στους διαιτητές. Το «μπούλινγκ» που κατήγγειλε ο ίδιος σε εκείνη τη συνέντευξη!