Οπως και στην περίπτωση του Στέφανου Τσιτσιπά, έτσι και σε αυτήν του Γιάννη Αντετοκούνμπο το πιο εντυπωσιακό είναι τα λόγια που λένε οι αντίπαλοί τους για αυτούς αποθεώνοντάς τους. Πρόκειται για δύο πρεσβευτές της Ελλάδας ανά τον κόσμο καθώς τα κατορθώματά τους ξεφεύγουν από τα στενά σύνορα της πόλης όπου αγωνίζονται κάθε φορά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς που άκουσε το σύνθημα Greek Freak αλλά το είδε και γραμμένο σε πανό από τους Ελληνες που γεμίζουν κάθε φορά τα κορτ όπου αγωνίζεται στη Μελβούρνη, ζήτησε μετά τον αγώνα του όπου πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά τον συμπατριώτη του άσο του ΝΒΑ.

«Μακάρι να είχα εδώ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο» είπε χαρακτηριστικά για τον σουπερστάρ των Μιλγουόκι Μπακς, που όντας τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από τον 20χρονο Στέφανο ιδιαίτερα φέτος κάνει πράγματα και θαύματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς, μέσα στην εβδομάδα, στους οποίους παίζει πλέον το παιδί – θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ την τελευταία τριετία, ο Λούκα Ντόντσιτς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον επισκίασε, όχι μόνο με μία ακόμα επιβλητική εμφάνιση, αλλά ιδιαίτερα με το κάρφωμα που έκανε μπροστά του (τον έβαλε στο καλάθι…) και για τα οποία συνήθως λέμε ότι τον… έκανε πόστερ!

Ηταν η φάση που συζητήθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλη στην εβδομάδα που πέρασε και μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Μάλιστα σε έναν αγώνα όπου όλοι περίμεναν κάποια στιγμή να παίξουν αντίπαλοι ο Γιάννης με τον αδελφό του Κώστα (που κάνει τα πρώτα του βήματα στην ομάδα του Ντάλας), αλλά τους το χάλασε ο Ντόντσιτς με ένα μεγάλο τρίποντο με ταμπλό που μείωσε στους έξι πόντους ένα λεπτό πριν από το τέλος και έτσι ο τεχνικός των Ντάλας δεν έκανε την αλλαγή.

Πάντως με τον αγώνα να έχει ολοκληρωθεί, ο Γιάννης, ο Κώστας, καθώς και η μητέρα τους Βερόνικα αλλά και ο μικρότερος αδελφός τους Αλέξανδρος είχαν την ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί έπειτα από καιρό και να βγάλουν μία φωτογραφία. Σε αυτή, μάλιστα, ο Γιάννης φορούσε τη φανέλα του Κώστα και ο Κώστας του Γιάννη, με τον σταρ των Μπακς να γράφει: «Ο μπαμπάς θα ήταν περήφανος για την οικογένειά μας! Δεν είχαμε τίποτα, αλλά πάντα χαμογελούσαμε».

Τους κερδίζει μόνος του

Αυτό δείχνει την απλότητα αυτού του σουπερστάρ, που παραμένει παιδί δίπλα στην οικογένειά του.

Σε αντίθεση με το τένις, το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και εδώ έγκειται το μεγάλο επίτευγμα του Γιάννη που έχει καταφέρει σε ένα άθλημα που δεν είναι ατομικό, να ασχολούνται όλοι σχεδόν με αυτόν και όχι τόσο με την ομάδα και τους συμπαίκτες του.

Πολύ απλά γιατί κάνει με τέτοιο τρόπο τη διαφορά που είναι εντυπωσιακός. Μόνος του σχεδόν κερδίζει πολλά παιχνίδια και έχει φέτος τα Ελάφια πρώτα σε όλη την αμερικανική λίγκα!

Κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα των Μιλγουόκι που θα φάνταζε όνειρο θερινής νύχτας πριν από λίγα χρόνια.

Ακριβώς όπως και με τον Τσιτσιπά αν έλεγε κάποιος ότι θα φτάσει τόσο ψηλά σε ένα τουρνουά Γκραν Σλαμ!

Αντανάκλαση…

Δείγμα της επιρροής που έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην ομάδα είναι το πως ο ίδιος ο σύλλογος έχει στήσει τα social media και όλη την επικοινωνιακή του πολιτική πάνω στον παίκτη – θαύμα.

Ακριβώς γιατί ξέρει τη λάμψη που έχει και πως δίπλα του λάμπει και το σωματείο.

Ακόμα και το ίδιο το ΝΒΑ εκμεταλλεύεται το φαινόμενο «Αντετοκούνμπο» για να διαφημίσει το ακριβό προϊόν του στο πλαίσιο του «I love this game».

Οι ελληνικές σημαίες όπου και αν παίζει, ο εθνικός ύμνος, οι εκδηλώσεις με τους χιλιάδες Ελληνες των ΗΠΑ σε τόσες πόλεις αποτελούν την καλύτερη προβολή της χώρας, και όλα αυτά χάρη στον Greek Freak.

Χωρίς υπερβολή, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι οι κορυφαίοι πρεσβευτές της Ελλάδας ανά την υφήλιο και τη διαφημίζουν με τον ιδανικότερο τρόπο.