Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μιλάει με Λεβάντε για τον Τσέμα, όμως ακόμη πιο μεγάλη «έκπληξη» είχε στα σκαριά ο Αρης. Τον διεθνή ολλανδό σέντερ φορ Λουκ Κασταΐνιος (φωτογραφία) προσπαθούσε να πείσει να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Τον 27χρονο στράικερ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας που δεν υπολογίζεται από τους Πορτογάλους και ψάχνει άμεσα για την επόμενη ομάδα του. Στον Κασταΐνιος ο Αρης προσφέρει 250.000 ευρώ ώς το τέλος της σεζόν! Τεράστια πρόταση για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας του Καρυπίδη. Για έναν ποδοσφαιριστή που προ επταετίας θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης, με την Ιντερ να επενδύει σε εκείνον αγοράζοντάς τον από τη Φέγενορντ.

Προτίμησε τη Β’ Βελγίου

Ενα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γεωργιανού ποδοσφαίρου προσπάθησε να «αρπάξει» ο ΟΦΗ από την ελεύθερη αγορά. Τον 21χρονο εξτρέμ της Τσικούρα, Χερακλίς Μπουγκρίτζε. Η πρόταση των Κρητικών ήταν «τόσο, όσο» αλλά ο νεαρός δεν ψήθηκε στην ιδέα να παίξει στην Ελλάδα. Επέλεξε να μετακομίσει στη δεύτερη κατηγορία του Βελγίου, για λογαριασμό της Μπίρσοτ. Πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, αλλά πάντα στη δεύτερη κατηγορία.

Πάλι άνεργος ο Νίνης

Μια από τα ίδια για τον Σωτήρη Νίνη (φωτογραφία). Πάνω που το κοντέρ του άρχισε να γράφει σταθερά παιχνίδια, μετρώντας δέκα συμμετοχές και δυο γκολ μέχρι στιγμής από τον Οκτώβριο, ο διεθνής μεσοεπιθετικός αισθάνθηκε για ακόμα μια φορά το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια του. Αυτή την φορά δεν ευθυνόταν κάποιος τραυματισμός. Η Χάποελ Ασκελόν, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του ισραηλινού πρωταθλήματος, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το απόγευμα στους παίκτες της ομάδας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να τους πληρώνει και πως αυτοί είναι ελεύθεροι να αποχωρήσουν! Ο δήμος που στήριζε οικονομικά την ομάδα τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να αποσύρει την ενίσχυσή του και άφησε άπαντες στα κρύα του λουτρού. Και όλα αυτά με την ομάδα να βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, μόλις τρεις βαθμούς μακριά από την άνοδο…

Τον πιστεύουν…

Και κάτι ακόμη για τον ΟΦΗ, που έχει αποφασίσει μεταγραφικά να ασχοληθεί με πολλές περιπτώσεις νεαρών σε ολόκληρη την Ευρώπη, θέλοντας να σχηματίσει από την αρχή ένα σύνολο νεανικό. Πληροφορίες από το Ηράκλειο αναφέρουν πως ο νέος μεγαλομέτοχος θέλει να δώσει μια ευκαιρία στον βοηθό του Νίκου Παπαδόπουλου, τον Νίκο Καραμπετάκη που έχει αναλάβει υπηρεσιακός προπονητής. Φυσικά σε αυτές τις ιστορίες τα αποτελέσματα είναι που αποφασίζουν. Η πρώτη αντίδραση στην Κρήτη πάντως μετά το διαζύγιο με τον Παπαδόπουλο είναι αυτή. Να δώσουν μια ευκαιρία στον Καραμπετάκη να κρατήσει την ομάδα ώς το τέλος της σεζόν.

Μετρά αντίστροφα

Πολύ εκνευρισμένος το τελευταίο διάστημα ο Νταμίρ Κάναντι (φωτογραφία). Τόσο πολύ, που κάποιοι υποψιασμένοι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πως πλησιάζει το αναπόφευκτο. Οι τίτλοι τέλους. Λογικά το σχοινί θα αντέξει ώς το τέλος της σεζόν. Μετά; Θαυμαστές υπάρχουν και μάλιστα αρκετοί. Και στη Γερμανία και εδώ κοντά. Πολύ κοντά!

Αρωμα εκπλήξεων στη Θεσσαλονίκη

Εχει μια ιδιαιτερότητα το συγκεκριμένο χρονικό σημείο και πρέπει να σας ενημερώσουμε προκαταβολικά. Κάπου εδώ, στην τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών, οι περισσότερες ομάδες αναγκαστικά ανοίγουν τα χαρτιά τους στο… πόκερ του «πάρε-δώσε». Με τον χρόνο πλέον να πιέζει, άλλωστε, μοιάζει αναπόφευκτο όλο αυτό. Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα. Η στήλη λοιπόν την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι σε θέση να γνωρίζει δύο υποθέσεις από τη Θεσσαλονίκη που ώς εδώ δεν ήταν στο προσκήνιο. Μια απόπειρα του Αρη για ένα μεγάλο μεταγραφικό κόλπο που εάν και εφόσον θα προκαλέσει αίσθηση. Και μια ακόμη του ΠΑΟΚ ο οποίος έχει αφιερώσει το τελευταίο κομμάτι των μεταγραφών στην αναζήτηση κεντρικού αμυντικού. Ναι, είναι γνωστός ο Σβέριρ Ινγκασον. Ο ισλανδός στόπερ της Ροστόφ, ο οποίος εμφανίζονταν στις αρχές της εβδομάδας ως «πρώτος στόχος». Πριν από μερικές ώρες όμως ο Δικέφαλος του Βορρά για άλλον παίκτη το προσπαθούσε. Και σίγουρα πολύ μακριά από τη Ρωσία και το αγαπημένο Ροστόφ του Ιβάν Σαββίδη. Ποιος είναι ο παίκτης για τον οποίο πήραν φωτιά τα τηλέφωνα από τη Θεσσαλονίκη ώς τη Βαλένθια; Ο Τσέμα. Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός της Λεβάντε (φωτογραφία). Πέρυσι αναντικατάστατος (28 συμ.), φέτος κομμάτι του rotation για την ομάδα της Λεβάντε. Ενας πολύ καλός στόπερ, αριστεροπόδαρος, ο οποίος προσφέρεται ως δανεικός με οψιόν αγοράς. Το συμβόλαιό του στη Λεβάντε λήγει το 2020. Αν ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προχωρήσει το θέμα; Ξαναλέμε πως αυτό το χρονικό σημείο είναι λιγάκι επικίνδυνο. Εως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ιστορία δεν είχε διαρρεύσει και ο Δικέφαλος του Βορρά έδινε μάχη υπό άκρα μυστικότητα. Στο προσκήνιο ήταν μόνο ο Ινγκασον.