Το αγαπημένο μου έργο του Banksy είναι το «Balloon girl». Ενα μικρό κορίτσι με κοντό φόρεμα, μαυρόασπρα χρώματα και ξαφνικά το κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς να χαρίζει αισιόδοξη, ολοφώτεινη νότα. Η συγκεκριμένη τοιχογραφία του 45χρονου βρετανού καλλιτέχνη έχει εκτιμηθεί ότι ξεπερνάει το ποσό των δύο εκατομμυρίων στερλινών. Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης, ο οποίος κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Banksy (ύστερα από έρευνες γνωστών μιντιακών συγκροτημάτων στην Αγγλία, αποκαλύφθηκε ότι το πραγματικό του όνομα είναι Ρόμπιν Γκάνινγκχαμ), θα απασχολήσει μέσα από το συγκεκριμένο πολυσυζητημένο έργο του τους επισκέπτες του Μουσείου Frieder Burda στο δημοφιλές θέρετρο της Γερμανίας Baden-Baden. Πρόκειται για το έργο «Love is in the bin» με την αγαπημένη κόκκινη καρδιά στο επίκεντρο (και πάλι), το οποίο θα εκτίθεται εκεί από τις 5 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου 2019.

Από την Bundestag σε ελληνικές διαδρομές…

Η οικογένεια Burda, ιδιοκτήτρια του διεθνούς ακτινοβολίας εκδοτικού οίκου, έχει δημιουργήσει το ομώνυμο Μουσείο στο γραφικό Baden Baden, αγαπημένη περιοχή για διακοπές του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα, αλλά όπως πληροφορήθηκα λίγα χρόνια πριν, όταν είχα επισκεφθεί το spot γνωστών ελλήνων επιχειρηματιών και βέβαια του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου (το γερμανικό θέρετρο διαθέτει τα γνωστά εξαιρετικά ιαματικά λουτρά). Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Brenners Park Hotel, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Frieder Burda, θα φιλοξενήσει όλους αυτούς οι οποίοι επιθυμούν να θαυμάσουν το εκπληκτικό έργο του Banksy, το οποίο είχε πρόσφατα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s. Σκέφτομαι ποιο έργο του καλλιτέχνη του γκραφίτι, πολιτικού ακτιβιστή και σκηνοθέτη ταινιών θα ταίριαζε στην «εικόνα» την οποία παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η χώρα μας στον απόηχο πάντα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Νομίζω ότι ο πίνακας με τον αρουραίο (ντυμένο με σκουρόχρωμο κοστούμι) θα ήταν ο πλέον κατάλληλος! Οι αρουραίοι δεν κυκλοφορούν μόνο στην Bundestag δημιουργώντας τεράστιες ουρές γύρω από τις χοντροκομμένες γόβες της κυρίας Μέρκελ. Τρυπώνουν δυναμικά πλέον και σε… ελληνικά εδάφη.

Δείπνο για τα Special Olympics Hellas

Το Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα Special Olympics Hellas συνδιοργάνωσαν μια συγκινητική εκδήλωση λίγες βραδιές πριν. Στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza συγκεντρώθηκαν προσωπικότητες του πολιτικού, διπλωματικού, ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού και αθλητικού χώρου, με σκοπό να ενισχύσουν την Ελληνική Αποστολή Αθλητών στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Abu Dhabi 2019. Το Αμπου Ντάμπι με απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics έχει αναλάβει να διοργανώσει από τις 8 μέχρι τις 22 Μαρτίου τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, στους οποίους η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 91μελή αποστολή, με τους αθλητές μας να λαμβάνουν μέρος σε 14 αθλήματα. Η πρόεδρος της Τιμητικής Επιτροπής των Special Olympics Hellas, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη καλωσόρισε τους αθλητές και δήλωσε υπερήφανη για εκείνους, τις οικογένειες και τους προπονητές τους. Ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas, πρέσβης ε.τ., Διονύσιος Κοδέλλας, αφού ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη για τη συνεχή της στήριξη, μίλησε για τους σκοπούς των SO που είναι να εντάξουν όλο και περισσότερα άτομα με νοητική αναπηρία στην κοινωνία και στον αθλητισμό…