Τι Παναθηναϊκός, τι Ατρόμητος. Τι πρωτάθλημα, τι Κύπελλο. Η Λαμία του 2019 είναι μια άλλη ομάδα. Αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην κατηγορία. Μετά τον Παναθηναϊκό την περασμένη Πέμπτη στο Κύπελλο, ήταν η σειρά του Ατρόμητου να πέσει θύμα της ομάδας του Μάκη Χάβου, ο οποίος την έχει μεταμορφώσει.

Και μάλιστα, φτάνει και σε ανατροπές, όπως η χθεσινή στο ΔΑΚ, με τον Ατρόμητο να προηγείται στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και τη Λαμία να επιστρέφει, να ισοφαρίζει άμεσα, να φτάνει στη νίκη και να κάνει βαθμολογικό άλμα παραμονής, φτάνοντας του 17 βαθμούς.

Σ’ ένα πολύ καλό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο από το ξεκίνημα, ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που απείλησε περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας του Μπρούνο, Ουάρντα και Κουλούρη να… αναστατώνουν την άμυνα της Λαμίας. Από τη συνεργασία των τελευταίων δύο μάλιστα ήρθε το 1-0 για τους Περιστεριώτες στο 47′. Ο Κουλούρης πήρε κεφαλιά στο κέντρο, ο Ουάρντα μπήκε από τα αριστερά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον έλληνα επιθετικό, ο οποίος σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Η απάντηση της Λαμίας ήταν άμεση, όμως το 1-1 προήλθε από διαιτητικό σφάλμα. Ο Μπαράλες έπιασε κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ενώ ήταν σε θέση οφσάιντ, ο Μέγερι έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και στην εξέλιξη της φάσης ο Τομάς ισοφάρισε σε κενή εστία. Η Λαμία δεν αρκέστηκε στην ισοφάριση και έψαξε και το δεύτερο γκολ, έχοντας μάλιστα δοκάρι με τον Μπερτόλιο στο 76′.

Ενα λεπτό αργότερα ο διαιτητής Κομίνης έδωσε πέναλτι υπέρ της Λαμίας, σε μαρκάρισμα του Χατζηισαΐα στον Δημούτσο. Μια φάση στην οποία υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Κομίνης δεν άλλαξε την απόφασή του. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπαράλες στο 78′ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας έτσι τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στη Λαμία, με τον Ατρόμητο να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 95′, όταν ο Μελίσσας έβγαλε εντυπωσιακά ένα σουτ του Κουλούρη και κράτησε το 2-1.

Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Σκόνδρας, Πίτι, Τομάς (69′ Μπερτόλιο), Επστάιν (62′ Καραμάνος), Μπαράλες.

Ατρόμητος: Μέγερι, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Σάκιτς, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Ενσικουλού (81′ Κορτ), Μπρούνο (46′ Μούγιακιτς λ.τ. 60′ Κωτσόπουλος), Ουάρντα, Κουλούρης.