Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα και πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την παραμονή, αφήνοντας παράλληλα την ομάδα της Ριζούπολης στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 6 βαθμούς. Το ματς των Ζωσιμάδων πάντως σημαδεύτηκε από την τραγική διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, ο οποίος στο 75′ απέβαλε λανθασμένα τον πορτιέρο του Απόλλωνα Σμύρνης, Βάσο Βάσιτς. Οι γηπεδούχοι βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Μάνος τσίμπησε την μπάλα μπροστά στον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, εκείνη χτύπησε στο κεφάλι του Βάσιτς, αλλά ο διαιτητής είδε… χέρι και του έδειξε την κόκκινη κάρτα!

Αυτή η απόφαση του Ζαχαριάδη έκανε πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, που χάρις στο γκολ του Μάνου από το 6′ είχαν πάρει το προβάδισμα. Οσο ο Απόλλωνας ήταν με 11 παίκτες στο γήπεδο, πάντως, το ματς ήταν ισορροπημένο, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Από τη στιγμή της αποβολής και μετά όμως η πλάστιγγα έγειρε για τα καλά προς τη μεριά της ομάδας του Πετράκη, που πήρε το «τρίποντο», έφτασε τους 17 βαθμούς και μπορεί να αισθάνεται κάπως πιο άνετη ενόψει της συνέχειας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (85′ Ξύδας), Μάνος (91′ Λεό), Κρίζμαν (72′ Αθανασιάδης)

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Βάσιτς, Στάθης, Ναδάλες, Βαφέας (46′ Ακόστα), Κύργιας, Οριχουέλα, Ντεφεντέρικο, Ντούρσο, Ναζλίδης (63′ Ριβέρο), Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς (72′ Βάρκας).