Με τους τρεις βαθμούς έφυγε από τη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ, διευρύνοντας το νικηφόρο σερί που «τρέχει» μέσα στο 2019 και παραμένοντας σε… επαφή με τη δεύτερη θέση. Οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-0 του Πανιωνίου, ανοίγοντας ωστόσο το σκορ με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Μάνταλος κοντρολάρισε την μπάλα με το χέρι προτού νικήσει τον Μανοΐλοβιτς, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να μην καταλογίζει την παράβαση και να δείχνει σέντρα. Αυτό το γκολ του αρχηγού της Ενωσης προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, με τον ρέφερι του αγώνα να κατακυρώνει ωστόσο κανονικά το τέρμα και τον Δικέφαλο να ανοίγει έτσι τον δρόμο για το «τρίποντο». Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε την ΑΕΚ για την ισοφάριση, όμως οι προσπάθειες των γηπεδούχων σταματούσαν στον εξαιρετικό Μπάρκα.

Η Ενωση κατάφερε να διατηρήσει έτσι το προβάδισμά της και στις καθυστερήσεις «σφράγισε» τη νίκη, με τον συνήθη ύποπτο Εζέκιελ Πόνσε να διαμορφώνει το τελικό 2-0. Ο αργεντινός φορ κυνήγησε μια θεωρητικά χαμένη φάση, εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μανοΐλοβιτς και έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα. Ετσι η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την έδρα του Πανιωνίου, παραμένοντας αήττητη στο πρωτάθλημα για το 2019, χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί και γκολ. Αξίζει να σημειωθεί πως με το σφύριγμα δημιουργήθηκε μια μίνι ένταση στο γήπεδο, με τους φιλάθλους των γηπεδούχων να επιτίθενται λεκτικά στους παίκτες των Κυανερύθρων. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα κινήθηκαν και μπήκαν στη θύρα των επισήμων, ενώ είναι δεδομένο πως αν δεν υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη η ένταση θα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Πανιώνιος (Α. Μάντζιος, 3-5-2): Μανοΐλοβιτς, Σταυρόπουλος, Μπανανά (65′ Καμαρά), Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Κούρντι, Κεϊτά (39′ Μανθάτης), Παπαγεωργίου, Ντουρμισάι, Σίντι Αλί (77′ Τσιλούλης).

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 3-5-2): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Μπακασέτας (81′ Μπογέ), Αλεφ, Μάνταλος, Χουλτ, Κλωναρίδης (61′ Κρίστισιτς), Πόνσε (90’+ Αλμπάνης)

Παράπονα από Ουζουνίδη

Η ΑΕΚ μπορεί να πέτυχε τον στόχο της στη Νέα Σμύρνη και να έβαλε τους τρεις βαθμούς στο σακούλι, ωστόσο η εικόνα των Κιτρινόμαυρων δεν ήταν καλή. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ έδωσε και χώρους στους γηπεδούχους, που σε αρκετές περιπτώσεις έγιναν απειλητικοί.

Ο προπονητής της Ενωσης δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, εκφράζοντας μάλιστα τα παράπονά του μετά το ματς, τόσο κατά την ομιλία του προς τους Κιτρινόμαυρους στα αποδυτήρια όσο και στη συνέντευξη Τύπου. Οπου επί της ουσίας δήλωσε ευχαριστημένος μονάχα από το αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς.

Μια εξαιρετική… παράδοση δείχνει να δημιουργεί ο Πέτρος Μάνταλος απέναντι στον Πανιώνιο. Ο Μάνταλος έχει τεθεί αντιμέτωπος 15 φορές στην καριέρα του με τον Πανιώνιο και έχει δημιουργήσει παράδοση εναντίον του, αφού έχει καταγράψει πέντε γκολ αλλά  και έξι ασίστ εις βάρος των Κυανερύθρων! Τα τρία γκολ από αυτά τα έχει πετύχει με τη φανέλα της ΑΕΚ και τα δύο πρώτα με αυτή της Ξάνθης.

«Επίθεση» σε Περέιρα

Ο μη καταλογισμός της παράβασης του Μάνταλου στη φάση του 1-0 προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πανιωνίου, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να εκδίδει μάλιστα και ανακοίνωση μετά το ματς, εξαπολύοντας επίθεση στον Μέλο Περέιρα. Η τοποθέτηση των Κυανερύθρων ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Κύριε Περέιρα, ελπίζουμε να είδατε το πεντακάθαρο χέρι χθες στη Νέα Σμύρνη, όπως άλλωστε το είδε και όλη η Ελλάδα. Περιμένουμε πλέον τις δικές σας ενέργειες».