«Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» ήταν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ για τον ΠΑΟΚ, που για ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς τον Πρίγιοβιτς σκόραρε από τρία γκολ και πάνω (4-0). Σε ένα παιχνίδι όπου οι φίλοι του Δικεφάλου με πανό και συνθήματα έκαναν ουσιαστικά το δικό τους ειρηνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία από τις εξέδρες της Τούμπας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, εκτός του βατού προγράμματος σε αυτή τη χρονική στιγμή (ακολουθεί ένα παιχνίδι ακόμα στην Τούμπα – 4ο συνεχόμενο – με τα Γιάννινα μεθαύριο στην εξ αναβολής τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου), δείχνει απελευθερωμένη επιθετικά. Δεν ψάχνουν πλέον όλοι τον Πρίγιοβιτς, αλλά το γκολ με τον Λέο Μάτος να σκοράρει εκ νέου και να ανοίγει τον δρόμο για μια άνετη επικράτηση στην Τούμπα επί των αδύναμων – ιδιαίτερα εκτός έδρας – Κρητικών.

Ομως την παράσταση έκλεψε ο Τσούμπα Ακπομ. Ο Βρετανός που έπαιζε στη σκιά του σέρβου φορ τόσο καιρό παίρνει χρόνο συμμετοχής και νιώθει καλά.

Κόντρα στην Παναχαϊκή για το Κύπελλο είχε σκοράρει, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε (κακώς) ως οφσάιντ, και χθες ήταν αυτός που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία (τον εξουδετέρωσε ο Στρέζος). Ομως από το κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Μάτος πετάχθηκε στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενουμένων και σκόραρε με κεφαλιά (1-0) βγάζοντας το άγχος πάνω από τους ώμους των συμπαικτών του.

Από εκεί και πέρα οι ευκαιρίες έπεφταν βροχή με Ελ Καντουρί, Μαουρίσιο και πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα των Κρητικών.

Εκεί ήρθε ο Ακπομ για να δώσει τη λύση τσιμπώντας την μπάλα σε σέντρα του Ζαμπά (35′) και πλασάροντας εύστοχα (2-0).

Μισή ώρα αργότερα ο Ακπομ ανταπέδωσε την ασίστ στον Ζαμπά, με τον τελευταίο να χρίζεται και αυτός σκόρερ (65′) για το 3-0, ενώ μία ακόμα συνεργασία των δύο παικτών (80′) έφερε το πιο όμορφο γκολ του Ακπομ (δεύτερο προσωπικό) στη θητεία του στον ΠΑΟΚ με ένα εξαιρετικό πλασαριστό σουτ.

Ο Δικέφαλος μετά το δεύτερο γκολ έριξε… ταχύτητα καθώς σε δύο ημέρες τον περιμένει ένα ακόμα παιχνίδι με τα Γιάννινα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Λουτσέσκου

«Το να έχεις παίξει 17 παιχνίδια και να έχεις μόνο μία ισοπαλία σημαίνει ότι παίζεις πραγματικά καλό ποδόσφαιρο. Ολα τα άλλα που ακούγονται, για να μην πω κάτι σκληρό, είναι λάθος. Είμαστε μια ομάδα η οποία κυριαρχεί στο γήπεδο, είμαστε μια ομάδα η οποία έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ, έχει δεχτεί τα λιγότερα, έχει παλέψει, έχει κερδίσει όλα τα ντέρμπι μέχρι τώρα, και αν έπειτα από 17 ματς πει κάποιος ότι δεν έχουμε παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο, τότε είναι λάθος» τόνισε ο τεχνικός των κυπελλούχων Ελλάδας Ραζβάν Λουτσέσκου όταν ρωτήθηκε για την κριτική που έχει δεχθεί νωρίτερα στη σεζόν, τότε που ο ΠΑΟΚ νικούσε δύσκολα χωρίς να παίζει θεαματικά. Ο ρουμάνος τεχνικός υπενθύμισε επίσης ότι «το σημαντικό και αυτό που είναι πάνω απ’ όλα είναι η νίκη και όχι ποιος θα σκοράρει. Ολοι πρέπει να παίζουν για την ομάδα», ενώ όταν ρωτήθηκε για Βαρέλα και Σάκχοφ που ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να τους ανανεώσει αλλά ακόμα δεν τα έχουν βρει σε όλα, ξέσπασε: «Ο Βαρέλα είναι απίστευτος, πώς να τον χάσουμε; Ο Σάκχοφ το ίδιο. Πώς μπορούμε να αποδεχτούμε να φύγουν αυτήν τη στιγμή; Θα είναι ένα τεράστιο λάθος!».

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο Ελ Καντουρί δέχτηκε τελικά να παραμείνει. Το ντεμπούτο του έκανε και ο Πολωνός Σβιντέρσκι, ενώ στην Τούμπα επιστρέφει ο Πέδρο Ενρίκε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (73′ Κάνιας), Μπίσεσβαρ (67′ Πέλκας), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (81′ Σβιντέρσκι), Ακπομ.

ΟΦΗ (Νίκος Καραμπετάκης): Στρέζος, Μπράουν, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Νάστος (81′ Οικονόμου), Μεγιάδο, Νέιρα, Κοροβέσης, Σασί (82′ Ντίνας), Βουό (68′ Γιακουμάκης).

Φεύγει για Τουρκία ο Κίτσιου

Δεν θα τελειώσει τη σεζόν στον ΠΑΟΚ – όπως όλα δείχνουν – ο Στέλιος Κίτσιου, που φεύγει από την Τούμπα για την Τουρκία και την πρωτεύουσα Αγκυρα, όπου θα παίξει δανεικός στην Ανκαραγκουτσού έως το καλοκαίρι.