Αν δεν μιλούσαμε για ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να βρει και να απομακρύνει από τον σύλλογο τον άνθρωπο που του έκανε ποδαρικό την πρώτη μέρα του 2019. Διότι μέσα στο έτος οι Πράσινοι μετρούν πέντε ματς μακριά από τις νίκες. Και μάλιστα έχοντας πετάξει βαθμούς και πρόκριση στο Κύπελλο με όλους τους τρόπους. Με γκολ στο 90′, στο ματς με την Ξάνθη, με ήττα στα πέναλτι από τη Λαμία, με ισοπαλία χθες στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Λάρισα των δέκα παικτών σε όλο το ματς!

Επειδή, όμως, μιλάμε για ποδόσφαιρο, δεν φταίει η… γκαντεμιά. Ούτε το κακό το μάτι. Ο μοναδικός που ευθύνεται είναι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν παίζει το ποδόσφαιρο που έπαιζε μέχρι και πριν από τις γιορτές. Εχει χάσει τη συνοχή του, έχει χάσει την ταυτότητά του, έχει χάσει το κέφι του, γύρισε ακόμα και η τύχη, που τον ευνόησε σε αρκετές περιπτώσεις στον πρώτο γύρο. Απολύτως φυσιολογικά, λοιπόν, δεν μπορεί να κερδίσει, ούτε όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές για εκείνον. Και ευνοϊκότερες συνθήκες απ’ αυτές που διαμορφώθηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΛ δεν θα μπορούσε να συναντήσει η ομάδα του Δώνη. Μόλις στα 34 δευτερόλεπτα η Λάρισα έμεινε με δέκα παίκτες. Η ανατροπή του Μακέντα στη μικρή περιοχή από τον Γκοΐκοβιτς έφερε την αποβολή του αμυντικού της Λάρισας και το πέναλτι για τον Παναθηναϊκό. 1-0 στο 3′ και 11 εναντίον 10 για ένα ολόκληρο παιχνίδι. Κι όμως, ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε ούτε τώρα, μένοντας για πέμπτο σερί ματς μακριά από τις νίκες. Και δεν κέρδισε γιατί τα έκανε όλα λάθος, θεωρώντας προφανώς ότι αυτό το γρήγορο γκολ, σε συνδυασμό με την κόκκινη, θα του έκανε τη ζωή πιο εύκολη.

Πράγματι, μέχρι το 25′ η ομάδα του Δώνη έδειχνε πως δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Είχε ρυθμό, κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με Εμμανουηλίδη, Ινσούα και Κουλιμπαλί, που θα είχαν καθαρίσει το παιχνίδι. Ομως το… φαινόμενο των χαμένων ευκαιριών παρουσιάστηκε για ακόμα ένα ματς. Οπως και το φαινόμενο των ατομικών λαθών.

Από ένα τέτοιο, του Μαυρομμάτη στο 54′, η Λάρισα κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον κορυφαίο του αγώνα, Ντέλετιτς, να κλέβει την μπάλα έξω δεξιά, να μπαίνει στην περιοχή και με αριστερό σουτ να κάνει το 1-1. Δύο λεπτά νωρίτερα ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν είδε τράβηγμα του Καρανίκα μέσα στην περιοχή στον Κουρμπέλη, αλλά το μεγαλύτερο λάθος του διαιτητή ήρθε στο 87′. Ο Ζίζιτς μέσα στην περιοχή τραβάει ξεκάθαρα τη φανέλα του Μακέντα, που ήταν έτοιμος να σκοράρει, με τον Παπαδόπουλο να… κλείνει τα μάτια και να μη δίνει την ξεκάθαρη παράβαση.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να κάνει στο δεύτερο μέρος μόλις μία καλή ευκαιρία, με σουτ του Κουρμπέλη στο 88′ που έβγαλε με υπερένταση ο Κρίστινσον και τους Πράσινους να φεύγουν απογοητευμένοι από το γήπεδο, μένοντας για πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη και με δεύτερη σερί ισοπαλία στην έδρα τους για το πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Παντελάκης, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Τζανδάρης (63′ Μουνιέ), Μπουζούκης (46′ Αλτμαν), Εμμανουηλίδης (75′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.

Λάρισα: Κρίστινσον, Μπαργκάν (5′ Γκόλιας), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (77′ Μόρας), Ζίζιτς, Σικάβκα (59′ Ακόστα), Καρανίκας, Σεσέροβιτς, Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς.