Χρειάζονταν μια τρόπον τινά υπέρβαση για να νιώσουν ζωντανοί στη μάχη της σωτηρίας. Την πέτυχαν χθες το μεσημέρι επικρατώντας του Αρη (1-0). Νίκη γεμάτη χρυσάφι από το κεφάλι του Μάρκο Μαρκόφσκι (38′). Και κάπου εδώ, αλλάζουν πολλά. Κάπου εδώ ο Λεβαδειακός παύει να θεωρείται το «άλλο μισό» του Απόλλωνα στη λίστα με τους «καταδικασμένους» που περιμένουν στην πόρτα του ασανσέρ για τον… κάτω όροφο.

Θα το παλέψουν οι Βοιωτοί, που αν μη τι άλλο ξέρουν να επιβιώνουν σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Θα το επιχειρήσουν έστω και αν το πρόγραμμα που απλώνεται μπροστά τους (ΑΕΚ εκτός, Παναθηναϊκός εντός, Ατρόμητος εκτός) δεν είναι ακριβώς ευνοϊκό. Εχουν πια 12 βαθμούς, πλησίασαν στο παραπάνω γκρουπ του βαθμολογικού πίνακα. Αρα δικαίωμα στο – ακόμη μακρινό – όνειρο της παραμονής. Δικαίωμα που κατέκτησαν χθες επικρατώντας μιας ομάδας με άλλους στόχους, άλλον αέρα και άλλες… πιθανότητες γενικώς. «Αν δεν υπήρχαν ελπίδες θα καθόμασταν σπίτι μας» εξήγησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος πήρε το μάξιμουμ στο ντεμπούτο του. Ο έλληνας κόουτς που επέστρεψε στη Λιβαδειά έπειτα από μια ολόκληρη πενταετία, αναλαμβάνοντας μια πραγματικά δύσκολη αποστολή.

Αποδοκιμασίες

Και ο Αρης, που έχει βάλει δικαίως στόχο την πρώτη πεντάδα, κάνει μεταγραφές και φιλοδοξεί σε μια σεζόν που θα αλλάξει το μέλλον του; Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως σε αυτό το φεγγάρι… δεν είναι καλά. Από τις 9 Δεκεμβρίου και μετά 3 ήττες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 νίκη σε πέντε αγωνιστικές. Ενας απολογισμός 4 βαθμών στους 15, που αναπόφευκτα βάζει δύσκολα. Οι αποδοκιμασίες των οπαδών του κατά πάντων, χθες, ένα από αυτά. «Ουσιαστικά πληρώσαμε μια στιγμή αδράνειας» υποστήριξε ο Σάββας Παντελίδης, φωτίζοντας τη φάση από την οποία προήλθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Δεν έχει άδικο γενικώς, γιατί ο Αρης και τον έλεγχο του ματς είχε και μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας. Αλλά ως γνωστόν τέτοιες ώρες…

Και όσο για το διά ταύτα; Το ματς δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό και αναπόφευκτα δεν προέκυψαν πολλές φάσεις. Ο Αρης είχε την πρώτη καλή στιγμή (Ντιγκινί 16′), αλλά ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που έδειξε αποτελεσματικότητα. Μια προειδοποίηση από τον Μαρκόφσκι (προβολή άουτ στο 25′) και έπειτα ο Σέρβος ξανά σε τροχιά γκολ (38′). Το πρώτο του από τον Σεπτέμβριο και από εκείνη τη νίκη επί του Απόλλωνα. Σέντρα του Τσαμπούρη, κεφαλιά του έμπειρου φορ και 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους επιστράτευσαν τον νεοαποκτηθέντα Ντάνιελ Λάρσον. Και ο Σουηδός στο ντεμπούτο του (όπως ντεμπούτο έκανε και ο Τόνσο) μπορεί να μην κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση αλλά έδειξε κάτι. Ο πιο δραστήριος και εκείνος που επιχείρησε δύο φορές (50′, 58′) με μακρινά σουτ να ισοφαρίσει. Ουσιαστικά όμως ο Λεβαδειακός είχε πια την αναμέτρηση στα νερά του. Καλά τακτοποιημένος πίσω από την μπάλα, με μπόλικη υπομονή και βέβαια διάθεση να παίξει στην «κόντρα» από την οποία λίγο έλειψε να κλειδώσει το τρίποντο στο 74′ (κεφαλιά Στανόγεβιτς στο 74′). Δεν ήρθε δεύτερο γκολ. Του έφτασε το πρώτο…

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ανγκούα, Ζησόπουλος, Κονέ, Ντιόγκο, Στανόγεβιτς, Μαρκόφσκι, Nανγκίς (63′ Σαβατογκό), Γιακουμάκης (69′ Μητρόπουλος).

Αρης (Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια, Σιώπης, Κόρχουτ (46′ Λάρσον), Γκαρσία (82′ Μαρτίνες), Τόνσο (73′ Διαμαντόπουλος), Ντιγκινί.

Ενα τρίποντο κάθε δύο μήνες! 

Μία εντός έδρας νίκη τον Σεπτέμβριο, άλλη μία τον Νοέμβριο, κόντρα σε αντιπάλους με τον ίδιο στόχο (Απόλλωνας, ΟΦΗ). Αυτή ήταν η σοδειά του Λεβαδειακού μέχρι χθες. Ο Βοιωτοί το… τρίτωσαν αλλά η συχνότητα παραμένει απογοητευτική. Ενα τρίποντο κάθε δύο μήνες!