Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυριαρχεί στον θεσμό του Λιγκ Καπ στο βόλεϊ, καθώς νικώντας για δεύτερη φορά στους φετινούς τελικούς τον Φοίνικα Σύρου, κατέκτησε για έκτη φορά το τρόπαιο και για πέμπτη συνεχόμενη.

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-1 (19-25, 25-22, 25-23, 25-21) και στον δεύτερο τελικό, στο κλειστό του Ρέντη, έχοντας κορυφαίο παίκτη το Νίκο Ζουπάνι που ξεκίνησε βασικός διαγώνιος και έκανε καταπληκτικό παιχνίδι (22 π., με 19/39 επιθέσεις, 1 άσος, 2 μπλοκ).

Ο Φοίνικας πάλεψε το παιχνίδι, πήρε το πρώτο σετ, όμως, στη συνέχεια έπαιξε καθοριστικό ρόλο το ποιοτικό ρόστερ του Ολυμπιακού που είχε βασικό όπλο το μπλοκ (13). Πρώτος σκόρερ του Φοίνικα ήταν ο Καϊσλασάλο (19 π., 17/30 επ., 2 άσοι).

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος, καθώς είναι ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιήσαμε όλους τους παίκτες που είχαμε στη διάθεσή μας για αυτούς τους δυο τελικούς. Εχουμε πολύ βαρύ πρόγραμμα και πρέπει να πάρουμε ρίσκο σε ορισμένα παιχνίδια. Η απάντηση όμως των παικτών μέσα στο γήπεδο ήταν πολύ καλή. Φυσικά αυτή η εξέλιξη δεν μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε κάποιους αυτοματισμούς που έχουμε στην ομάδα. Αλλά αυτή είναι μια δική μου απόφαση και ευθύνη. Πάντως, οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουμε αυτό το τρόπαιο», είπε ο Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, ο οποίος μίλησε με πολύ καλά λόγια για την ομάδα του Φοίνικα Σύρου: «Αγωνίστηκαν σε πολύ καλό επίπεδο με αρκετό πάθος και ένταση. Αυτός είναι ένας τρόπος που μια ομάδα μπορεί να προσπαθήσει να βελτιωθεί και να αγωνιστεί για κάτι καλό απέναντι σε μια ομάδα όπως εμείς».

Ο προπονητής του Φοίνικα, Ράτκο Παβλίσεβιτς ήταν ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του: «Παίξαμε καλά, ο Ολυμπιακός όμως είναι καλύτερη ομάδα και το έδειξε στα δύο αυτά παιχνίδια. Ηταν καλή ευκαιρία για εμάς να δώσουμε δύο δυνατά παιχνίδια. Συνεχίζουμε για τους επόμενους στόχους μας».

Το βλέμμα στην Ευρώπη

Οι Ερυθρόλευκοι στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, καθώς την Τετάρτη αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Μπουργκάς, στο πρώτο παιχνίδι για την προημιτελική φάση του CEV Cup. «Στους βασικούς στόχους μας, εκτός από τους τίτλους στην Ελλάδα, είναι και μια ανάλογη πορεία με την περσινή στην Ευρώπη. Ετσι, δεν έχουμε πολύ χρόνο για να γιορτάσουμε την κατάκτηση του τροπαίου. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στο CEV Cup την Τετάρτη και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό» σημείωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Χριστοφιδέλης.

«Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Θέλαμε να σταθούμε ανταγωνιστικοί και πιστεύω ότι το καταφέραμε. Για αρκετά διαστήματα στα ματς αγωνιστήκαμε καλά, όμως σε κομβικά σημεία δεν ήμασταν αποφασιστικοί σε σερβίς και μπλοκ» σχολίασε ο αρχηγός του Φοίνικα Παναγιώτης Παπαδόπουλος.