Τα ψυχρά θερμαίνονται, το θερμό ψύχεται, το υγρό ξεραίνεται και το στεγνό δροσίζεται. Με τα λόγια του Ηράκλειτου η φύση, και η ιδιομορφία της να καλύπτει πάντα τα κενά.

Στην ανακοίνωση της φυγής του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς οι μοιρολογίστρες φόρεσαν τα ασπρόμαυρα και είπαν τα καλύτερα μοιρολόγια του Κάτω Κόσμου του ποδοσφαίρου.

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τον καλύτερό μας επιθετικό; Πώς θα πάρουμε το πρωτάθλημα χωρίς τον Μεγαλέξαντρο; Ποιος θα βάζει τα γκολ;

Η ποδοσφαιρική φύση του ΠΑΟΚ έδειξε εντυπωσιακά αντανακλαστικά στην κάλυψη των κενών στη μετά Πρίγιοβιτς εποχή, πιθανόν γιατί ο Πρίγιοβιτς δεν ήταν τελικά το μέγεθος που όλοι πιστεύαμε.

Στους τρεις αγώνες που έδωσε στη Σούπερ Λίγκα ο Δικέφαλος του Βορρά χωρίς τον Σέρβο πέτυχε δέκα γκολ, όσα είχε σημειώσει στα έξι προηγούμενα ματς με τον Πρίγιοβιτς παρόντα.

Η έλλειψη αιχμής ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να στραφεί στον πλουραλισμό και το αποτέλεσμα είναι λίαν εντυπωσιακό.

Συμμετοχή στην πίτα των γκολ έχουν επτά παίκτες: οι Μάτος, Ακπομ, Ζαμπά, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Μπίσεσβαρ και Σάκχοφ.

Φεύγοντας ο Πρίγιοβιτς έκοψε ουσιαστικά τα δεσμά μιας προβλέψιμης ποδοσφαιρικής ανάπτυξης που κέρδιζε οριακά τα παιχνίδια.

Στη νέα εποχή ο ΠΑΟΚ πέτυχε τα μεγαλύτερα σκορ, τόσο σε εύρος όσο και σε παραγωγικότητα: 3-0 τον Αστέρα και τον Πανιώνιο και 4-0 τον ΟΦΗ.

Το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο θα αποτελέσει το σοβαρότερο τεστ αντοχής της βεντάλιας. Στα δύσκολα οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήξεραν πως υπήρχε ένα θωρηκτό στην αντίπαλη περιοχή που μπορούσε να καθαρίσει την μπουγάδα γι’ αυτούς. Αν αυτή η πλουραλιστική διάθεση καταφέρει και φύγει χαμογελώντας από το ντέρμπι των Δικεφάλων τότε η ηγεσία του ΠΑΟΚ θα πρέπει να στείλει ευχαριστήρια επιστολή στην Αλ Ιτιχάντ για το διπλό καλό που τους έκανε: και 10 εκατομμύρια στο ταμείο και μια ανέλπιστη αγωνιστική αλλαγή που έφερε νέα πνοή στην ομάδα του Λουτσέσκου.