Δικαίως Ξάνθη και Παναιτωλικός βρίσκονται στο κυνήγι του ευρωπαϊκού εισιτηρίου (5η θέση), αν και το Σάββατο έχασαν σημαντικό έδαφος σε αυτή τη μάχη και οι δύο στο Αγρίνιο, καθώς καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο (0-0). Οι Ακρίτες διατήρησαν απλά το +1 (24 βαθμοί έναντι 23) από τους Αγρινιώτες.

Σε ένα παιχνίδι που φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, οι δύο τερματοφύλακες είχαν ένα ξεκούραστο μεροκάματο ανησυχώντας ουσιαστικά μόλις σε δύο φάσεις στο τελευταία δεκάλεπτο του αγώνα! Πρώτα ο Γιαννακόπουλος των γηπεδούχων, ο οποίος στο 84ο λεπτό εξουδετέρωσε με καλή επέμβαση το δυνατό σουτ του Κοβάσεβιτς και λίγο αργότερα ο Ζίφκοβιτς της Ξάνθης που κράτησε το 0-0 στις καθυστερήσεις για τους φιλοξενούμενους αποκρούοντας δύσκολα σε κόρνερ την οβίδα του Γκούγκα.

Η Ξάνθη είχε ίσως την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 57′, όταν το σουτ του Κοβάσεβιτς εξουδετέρωσε μεν ο Γιαννακόπουλος, αλλά στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Σαρπόνγκ, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού που είχε ήδη πέσει στην αριστερή του γωνία, όμως πέρασε βασανιστικά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε κόρνερ.

«Δεν εκμεταλλευτήκαμε την υπεροχή και το καλό πρώτο ημίχρονο που είχαμε, μας έλειψε η τελική πάσα και έτσι αφήσαμε δύο βαθμούς στην έδρα μας» τόνισε ο τεχνικός των γηπεδούχων Τραϊανός Δέλλας.

«Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού για το μεγαλύτερο διάστημα και είχαμε περισσότερες φάσεις. Οι ευκαιρίες που είχαμε δεν μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλές, αλλά ήταν περισσότερες για να πετύχουμε ένα τέρμα» τόνισε από την πλευρά του ο τεχνικός των φιλοξενουμένων Μίλαν Ράσταβατς.

Παναιτωλικός (Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαρινάκης (86′ Γκούγκα), Μιχάι, Μαλής, Αμοράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μανά (79′ Μπαϊροβιτς), Ουίλιαν, Μάζουρεκ (74′ Λιάβας), Μοράρ.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Καντά (82′ Ντιέρσταν), Κοβάσεβιτς, Σαρπόνγκ, Μπρίτο (75′ Φακκής)