Η δημοφιλής σειρά με τα θρίλερ του Σαββάτου ξαναπαίχθηκε εις διπλούν και μάλιστα στην παράταση στη Ρόδο και στο Λαύριο προς τέρψιν των φιλοξενουμένων και προς θλίψιν των γηπεδούχων…

Στο Βενετόκλειο, ο Αρης Λυκογιάννης πρώτα βραβεύθηκε από τους οικοδεσπότες και εν συνεχεία οδήγησε τον Χολαργό στη νίκη με 81-75, αναγνωρίζοντας ότι «έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας»! Οι Ροδίτες προηγήθηκαν με 38-21 και με 53-38, αλλά οι νεοφώτιστοι πέτυχαν το come back με το σκορ στο 75-75. Στην παράταση ο Χολαργός σκόραρε με έξι βολές, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν άποντοι!

Στο Λαύριο ο Εϊ Τζέι Ινγκλις με 2/2 βολές έσωσε την παρτίδα εννέα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας (82-82) και με τρίποντο στα 4” της παράτασης μείωσε σε 93-94. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ανδρέας Χριστοδούλου αστόχησε σε δύο βολές, αλλά οι Ρεθυμνιώτες γράπωσαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους έπειτα από 13 απανωτές ήττες σε διάστημα 13 μηνών. «Νιώθαμε ότι ο ψυχισμός μας, οι διεργασίες του μυαλού μας και το πώς βλέπαμε το είδωλό μας στον καθρέφτη βρίσκονταν σε οριακό σημείο και έπρεπε να ανακτήσουμε τον αυτοσεβασμό μας» σχολίασε με εντόνως φιλοσοφική διάθεση ο Βαγγέλης Ζιάγκος.