«Ποια μεταγραφή, το μυαλό μου είναι μόνο στην Μπαρτσελόνα».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ δεν έκανε… ντρίμπλα στον συνάδελφο ρεπόρτερ της Cosmote TV μετά την άνετη επικράτηση της ομάδας του στο ΣΕΦ επί της Κύμης (92-69), αλλά είπε την αλήθεια.

Το μυαλό όλων στους Ερυθρόλευκους είναι στο παιχνίδι της Πέμπτης στο ίδιο γήπεδο με την Μπαρτσελόνα σε έναν άτυπο «τελικό», καθώς εάν οι Πειραιώτες επικρατήσουν για δεύτερη φορά των Καταλανών, θα αγκαλιάσουν την 5η θέση και θα μείνουν ζωντανοί και στο κυνήγι της 4ης.

«Την Πέμπτη μάς περιμένει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα και οι φίλαθλοι είναι σημαντικό κομμάτι στην ομάδα μας. Περιμένω να τους δω, γιατί πραγματικά μας βοηθούν όταν γεμίζουν το γήπεδο και μας δίνουν την ενέργειά τους. Μπορώ να σκεφτώ αρκετά παιχνίδια που κερδίσαμε εξαιτίας τους και τους θέλουμε κοντά μας για ένα ακόμα» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού (ΛεΝτέι 20 π., 7 ριμπ., Σπανούλης 16 π., 4 ασίστ, Πρίντεζης 12 π.) που είδε τον άνθρωπο που είχε ξελασπώσει την ομάδα του στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Χαλκίδα, με κρίσιμο τρίποντο στο τέλος, τον Αξελ Τουπάν (10 π., 4 ριμπ.), να είναι αυτός που «ξύπνησε» τους γηπεδούχους.

Οι οποίοι ήταν πίσω στο σκορ 13-14 (9′) και μπροστά μόλις με 50-47 (26′) πριν τους «ξυπνήσει» ο Γάλλος.

Σπανούλης και ΛεΝτέι έκαναν τη διαφορά απέναντι στην Κύμη (Ζε Χουάν 18 π., Ουάσιγκτον 15 π.) που επίσης «καίγεται» για τον επόμενο αγώνα της, τον «τελικό» παραμονής με τον Κολοσσό Ρόδου στη Χαλκίδα.

«Είχαμε αρκετά καλά διαστήματα σήμερα, αλλά το μυαλό μας είναι στην Μπαρτσελόνα που πρέπει πάση θυσία να νικήσουμε. Εκεί είναι όλη μας η προσοχή πλέον» είπε ο εκ των πρωταγωνιστών του παιχνιδιού Ζακ ΛεΝτέι.

«Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι διαχείρισης και ισορροπίας, καθώς θέλαμε να δώσουμε χρόνο σε όλους τους παίκτες μας και να επιβραβεύσουμε και παιδιά που μας έχουν βοηθήσει πολύ και στο κομμάτι της προπόνησης. Σημάδι για εμάς είναι το επόμενο παιχνίδι με τον Κολοσσό» τόνισε ο Ισίδωρος Κουτσός, τεχνικός της Κύμης.

Διπλό τετράδας για Προμηθέα

Το αίμα του πίσω για την ήττα του πρώτου γύρου στην Πάτρα πήρε ο Προμηθέας, που όχι μόνο επικράτησε του Περιστερίου εκτός έδρας (86-79), αλλά κάλυψε και τη διαφορά (-3) και έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι Πατρινοί με όπλο την ευστοχία τους από την περιφέρεια (13/26 τρίποντα) πήραν από το πρώτο λεπτό το προβάδισμα, και μάλιστα με τη διαφορά να παίζει σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος σε διψήφιες τιμές (46-34 στο ημίχρονο, 51-39 στο ξεκίνημα του δευτέρου).

Ο Λίποβι (16 π. με 4/6 τρ.) και ο Παρκς (15 π. με 7/8 διπ. και 7 ριμπ.) ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους φιλοξενουμένους, που όμως στο τρίτο δεκάλεπτο χαλάρωσαν υπερβολικά επιτρέποντας στους γηπεδούχους με κορυφαίο τον Γκρέι (31 π. με 8/12 τρίποντα!) όχι απλά να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά να περάσουν και μπροστά με βολές του Κάλαχαν (64-63) στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Ομως Λίποβι και Ελις έκαναν τη διαφορά εκεί για τον Προμηθέα που ξαναπέρασε μπροστά ακόμα και με 10 πόντους (84-74) και πήρε τη μεγάλη νίκη.

«Το κλειδί ήταν ότι δεν χάσαμε το μυαλό μας όταν το Περιστέρι πέρασε μπροστά στο 4ο δεκάλεπτο. Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη μετά την ήττα μας στην Πάτρα. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με δύο παιχνίδια που τις απολαμβάνουμε και ταμείο θα κάνουμε στο τέλος» τόνισε ο τεχνικός του Προμηθέα Μάκης Γιατράς.

Οι γηπεδούχοι είχαν τη σημαντική απουσία του Χάροου, αλλά ο νεαρός (δεν έχει κλείσει ακόμα τα 18!) Ζώης Καράμπελας (9 π., με 4/7 σουτ, 9 ασίστ και 5 ριμπ.) λίγο έλειψε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του!