Με Ευαγγέλου και Σία να κλέβουν την παράσταση το Σαββατοκύριακο, μία σειρά από άλλα ζητήματα πήγανε στην άκρη. Ν’ αρχίσουμε από τα θεσμικά. Τη σύσταση επιτροπής στη Σούπερ Λίγκα, για να εξετασθεί το μοντέλο του επόμενου πρωταθλήματος. Που σύμφωνα με την προκήρυξη και κατ’ επιταγή του μέγα Γιαραμπή του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ακούει στο όνομα Γεώργιος Βασιλειάδης, θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Για να υλοποιηθεί ωστόσο το κυβερνητικό αυτό σχέδιο, της θεσμοθέτησης Σούπερ Λίγκας 1 και Σούπερ Λίγκας 2, είναι απαραίτητη η νομοθετική ρύθμιση. Κάτι που επιμελώς αποφεύγει μέχρι τώρα ο πολυσχιδής υφυπουργός Αθλητισμού. Ούτε σε κάποια τροπολογία το έχει συμπεριλάβει, ούτε στο νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο. Να του έχει διαφύγει και να το έχει ξεχάσει; Δύσκολο. Να το αφήνει για αργότερα; Το πλέον πιθανό. Στη λογική του βλέποντας και κάνοντας. Να μην ξεχνάμε ότι το 2019 είναι έτος εκλογών.

Ρουσφέτι

Με δεδομένο ότι τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν «επενδύσει» στο ποδόσφαιρο κι έχουν κάνει το ρουσφέτι επιστήμη, δεν θα έλεγαν όχι σε μία ακόμα κωλοτούμπα. Οταν πλέον έχουν ειδικευτεί στο άθλημα, με πρώτο και καλύτερο τον Αλέξη. Αν λοιπόν εφαρμοστεί το σχέδιο με τις 14 ομάδες την προσεχή περίοδο, φέτος από τη Σούπερ Λίγκα θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίοι. Από τη Φούτμπολ Λιγκ θα ανέβει ο πρωταθλητής. Ο δεύτερος θα παίξει μπαράζ με τον 13ο της Σούπερ Λίγκας. Σε διπλά παιχνίδια και με τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει, οι πιθανότητες είναι συντριπτικά υπέρ της ομάδας της Σούπερ Λίγκας. Αν λοιπόν το σχέδιο με τις 14 ομάδες πάει περίπατο, το ρουσφέτι θα είναι διπλό. Η ομάδα της Σούπερ Λίγκας που θα τερματίσει 13η δεν θα υποβιβαστεί. Θα παραμείνει στην κατηγορία. Ταυτόχρονα, η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στη Φούτμπολ Λιγκ και οι πιθανότητες στα μπαράζ θα ήταν εξαιρετικά περιορισμένες, ανεβαίνει αυτόματα.

Κωλοτούμπα

Οταν έχεις κάνει κωλοτούμπα σε ολόκληρο δημοψήφισμα, θα κωλώσεις να κάνεις από 14 τις ομάδες 16; Σιγά τα δύσκολα. Κατά τα άλλα με αφορμή τον Τσιτσιπά, μάθαμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Το οποίο μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση: «Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά για την εξαιρετική του επίδοση στο Australian Open. Το πλασάρισμά του στην τετράδα της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης και η σταθεροποίησή του στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης του τένις έρχεται να προστεθεί στις συνεχείς επιτυχίες των νέων αθλητών και αθλητριών μας στο παγκόσμιο στερέωμα τον τελευταίο καιρό. Οι επιτυχίες αυτές σηματοδοτούν την αναγέννηση του ελληνικού αθλητισμού στη νέα περίοδο που ξεκίνησε κι ελπίζουμε να αποτελέσει οδηγό για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας».

Βλακεία

Ιδού λοιπόν, που όσο ζεις και δεν πεθαίνεις τόσο πιο πολλά μαθαίνεις. Οτι δηλαδή «οι επιτυχίες του Τσιτσιπά και των λοιπών νέων αθλητών και αθλητριών σηματοδοτούν τη αναγέννηση του ελληνικού αθλητισμού τη νέα περίοδο που ξεκίνησε». Οπως έχει πει ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Μπάμπης Μπακάλης, «μπράβο θάρρος, μπράβο θράσος, μπράβο σου αναίδεια». Οταν και τα μικρά παιδιά ξέρουν ακόμα ότι ο Τσιτσιπάς δεν είναι προϊόν του ελληνικού αθλητισμού. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον ελληνικό αθλητισμό. Η ανάδειξή του οφείλεται στον χρόνο και στο χρήμα που αφιέρωσε η οικογένειά του. Και στη δικιά του δουλειά και προσπάθεια. Οπως δεν έχει καμιά σχέση με τον ελληνικό αθλητισμό εδώ και αρκετά χρόνια η Κατερίνα Στεφανίδη. Που ζει και προπονείται στο Μαϊάμι. Τελικά δεν είναι μόνο η βλακεία ανίκητη. Ανίκητοι έχουν την εντύπωση ότι είναι και οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ.