Λέσβος

Υποψήφιος για νέα θητεία

Τελικά, έπειτα από αρκετές εβδομάδες σιγής για το εάν θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα, ο νυν δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ανακοίνωσε ότι τον Μάιο θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία του νησιού. Την ανακοίνωση έκανε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας του δήμου. «Είμαστε εδώ και δεν έχουμε το δικαίωμα να τα παρατήσουμε, είμαστε εδώ για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όχι απλά για να δικαιώσουμε το έργο το οποίο έχουμε κάνει και έχουμε δρομολογήσει, αλλά γιατί έχουμε υποχρέωση σε όλους εσάς και έχουμε υποχρέωση απέναντι στις οικογένειές μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Λέσβου είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, καταγγέλλοντας πως βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο ομάδων και ατόμων με ακραίο λόγο.

Ζάκυνθος

Κλείδωσαν τέσσερα ονόματα

Στο νησί της Ζακύνθου οι υποψήφιοι μετρούν τις δυνάμεις τους. Από τη μία πλευρά ο σημερινός δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς (φωτογραφία) θα διεκδικήσει και πάλι τον δήμο, ενώ απέναντί του θα βρει τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Αρμένη. Το ΚΚΕ υποστηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Φώτη Κόκλα. Πάντως, πρόσφατα έκανε γνωστή την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Ζακύνθου ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αγαλιανός, με αρκετά χρόνια αυτοδιοικητικής πορείας.

Σύρος

Οι πρώτοι 4 για την κούρσα

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, οι υποψήφιοι έχουν πάρει θέση.

Ο σημερινός δήμαρχος Σύρου Γιώργος Μαραγκός (φωτογραφία) θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ. Αντίπαλός του στη διεκδίκηση της δημαρχίας θα είναι ο Νίκος Λειβαδάρας, ενώ την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει και ο Ανδρέας Γιαλόγλου. Υποψήφιος του ΚΚΕ για τον Δήμο Σύρου θα είναι ο Νικόλας Καΐλης.

Χαλκίδα

Οι έως τώρα διεκδικητές

Στην πόλη με τα… τρελά νερά, ο αριθμός των υποψηφιοτήτων για τον δήμο προς το παρόν έχει σταματήσει στους πέντε. Στη λίστα, λοιπόν, όσων διεκδικούν τον Δήμο Χαλκιδέων βρίσκεται μέχρι στιγμής ο νυν δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, ο οποίος θα ζητήσει εκ νέου να πάρει τα ηνία της πόλης, αλλά και ο Τάσος Καλαθέρης, ο οποίος θα στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, υποψήφια είναι η δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος, Ελενα Βάκα καθώς και ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Βασίλης Καθαροσπόρης. Με τη Λαϊκή Συσπείρωση υποψήφιος δήμαρχος κατεβαίνει ο Γιάννης Τζαβάρας.

Μεταμόρφωση

Ποιους στηρίζουν τα κόμματα

Τα περισσότερα πολιτικά κόμματα έχουν καταλήξει στους υποψηφίους τους οποίους θα στηρίξουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου για τον Δήμο Μεταμόρφωσης. Ετσι, ο νυν δήμαρχος της πόλης Μιλτιάδης Καρπέτας (φωτογραφία) θα διεκδικήσει και πάλι τη δημαρχία, με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής. Ο «εκλεκτός» του γαλάζιου στρατοπέδου είναι ο πολιτικός μηχανικός Στράτος Σαραούδας, ενώ το ΚΚΕ θα στηρίξει τον Παναγιώτη Μακρίδη. Υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης με το Πράσινο Κίνημα είναι ο Γιάννης Δελής, ενώ οι Μιχάλης Χαρίσης και Βασίλης Καραβάκος, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι και το 2014, θα δώσουν και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση το «παρών».

Αμφιλοχία

5+1 για τη θέση

Πληθαίνουν οι υποψήφιοι στον Δήμο Αμφιλοχίας.

Ο νυν δήμαρχος και επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Απόστολος Κοιμήσης (φωτογραφία) πρόκειται να διεκδικήσει και πάλι τη δημαρχία, με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής. Στην προεκλογική μάχη ρίχνονται τόσο ο πρώην δήμαρχος Μενιδίου Μάρκος Βασίλας, ο οποίος θα στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο Γιώργος Κατσούλας και ο Βασίλης Παπανίκος, ενώ υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου θα είναι και η νυν δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμφιλοχίας Σοφία Ανδρίκουλα. Το ΚΚΕ θα στηρίξει για τον Δήμο Αμφιλοχίας τον υποψήφιο Ηλία Μάλλιο.

Θεσσαλονίκη

Κωνσταντίνος Ζέρβας, υποψήφιος δήμαρχος

Από τα καθημερινά στα μεγάλα η Θεσσαλονίκη πονάει στην καθαριότητα, στο κυκλοφοριακό, στην ευταξία του δημόσιου χώρου, στις στοχευμένες αναπλάσεις που θα δώσουν άλλη εικόνα, στις μεγάλες υποδομές και στον στρατηγικό σχεδιασμό για το μέλλον. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, δήμαρχο εργατικό, πλήρους απασχόλησης, ρεαλιστικό σχέδιο και μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων που θα «τρέξει» την υπόθεση αναβάθμισης και αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων της.

Ραφήνα – Πικέρμι

Πολλοί μνηστήρες για τον δήμο

Ο πολύπαθος Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς. Ηδη έξι έχουν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά τους. Εκτός από τον νυν δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς (φωτογραφία), τη δημαρχία θα διεκδικήσουν ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος καθώς και ο Γιώργος Χριστόπουλος. Το «παρών» στις εκλογές του Μαΐου θα δώσει ο δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δαμιανός Φαφούτης. Με τη στήριξη του ΚΚΕ κατεβαίνει υποψήφιος ο Χρήστος Τσαλαπατάκης, ενώ τον δήμο θα διεκδικήσει και ο πρώην δήμαρχος, προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Πιστικίδης.

Αμύνταιο Φλώρινας

Σκηνικό σκληρής μάχης

Πέντε είναι προσώρας οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αμυνταίου στη Φλώρινα. Εκτός από τον εν ενεργεία δήμαρχο Κώστα Θεοδωρίδη, ο οποίος θα ζητήσει από τους δημότες την ανανέωση της θητείας του, υποψήφιος δήμαρχος θα είναι και ο 31 ετών Κυριάκος Ελευθεριάδης, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ. Επίσης, τη δημαρχία θα διεκδικήσει και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, όπως και οι Ανθιμος Μπιτάκης και Τρύφων Γρομπανόπουλος.

Ελασσόνα

Σύγκρουση κορυφής

Στον δήμο της Ελασσόνας του Νομού Λάρισας ήδη πέντε υποψήφιοι έχουν και επίσημα ανακοινώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τη δημαρχία. Από πολύ νωρίς, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο νυν δήμαρχος της πόλης Νίκος Ευαγγέλου ενημέρωσε πως θα διεκδικήσει και πάλι τον δήμο. Συνυποψήφιοί του θα είναι ο Κώστας Σαχινίδης και ο αγρονόμος – τοπογράφος μηχανικός Δημήτρης Καρανίκας. Τον Δήμο Ελασσόνας θα διεκδικήσει και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γάτσας, ενώ ο 37χρονος δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Αβρανάς θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος.