Σχεδόν όπου ταξιδεύει στην Ελλάδα (ακόμα και μέχρι τον Πειραιά ή το Περιστέρι) η ΑΕΚ πληγώνεται έχοντας γνωρίσει πέντε ήττες σε οκτώ εκτός έδρας συναντήσεις. Κάποιες από αυτές δε με κάτω τα χέρια (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, αλλά ουσιαστικά και από τον με πολλά προβλήματα και απουσίες ΠΑΟΚ) και άλλες έπειτα από μάχη (σε Περιστέρι από την ομώνυμη ομάδα και στην Πάτρα από τον Προμηθέα).

Ομως στο Τσάμπιονς Λιγκ, τη διοργάνωσή της, η Ενωση είναι… Duracel και μάλιστα η πρώτη ήττα εκτός έδρας ήρθε πριν από λίγο καιρό στη Γερμανία με την Μπάμπεργκ με το συνολικό σερί μακριά από το ΟΑΚΑ να είναι 5/6 νίκες!

Αυτό θέλει να κάνει και απόψε (19.00, Novasports 1) στη Λιθουανία και πιο συγκεκριμένα στη Cido Arena κόντρα στη Λιετκαμπέλις, για να αγκαλιάσει την πρωτιά του ομίλου της καθώς μετά θα απομένει ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την Αντβέρπ.

Το έργο των παικτών του Λούκα Μπάνκι δεν είναι απλό και ο ιταλός τεχνικός προσπαθεί να τσιγκλίσει τον πληγωμένο εγωισμό τους από την τελευταία πολύ κακή εμφάνιση στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ.

Οι Λιθουανοί από την πλευρά τους έχουν κερδίσει στα τέσσερα από τα έξι εντός έδρας παιχνίδια τους στο φετινό BCL και θέλουν μια ακόμα για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης.

Μόνο νίκη

Τη δεύτερη νίκη τους ψάχνουν απόψε (18.00) στο ΣΕΦ τα κορίτσια του Ολυμπιακού, που φιλοξενούν την τουρκική Hatay BB η οποία στον πάγκο της έχει ελληνίδα προπονήτρια (και μάλιστα πολύ καλή), την Κατερίνα Χατζηδάκη, που βραβεύτηκε μάλιστα την Κυριακή από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών και τον πρόεδρό του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη για να μείνει στο παιχνίδι διεκδίκησης μιας θέσης στην επόμενη φάση του Eurocup. «Πολύ σημαντικό παιχνίδι, όπως και τα τρία επόμενα για τη συνέχεια της ευρωπαϊκής μας πορείας φέτος» τόνισε ο τεχνικός της πειραϊκής ομάδας Γιώργος Παντελάκης.