Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς όταν δεν σκόραρε, το ίδιο βράδυ δεν μπορούσε να κοιμηθεί όπως είχε εκμυστηρευτεί σε παλαιότερη συνέντευξή του. Αντίθετα ο Τσούμπα Ακπομ αν και πετύχαινε γκολ, συνήθως δεν του το μετρούσαν (για οφσάιντ με Πανιώνιο και Παναχαϊκή, που δεν υπήρχαν και για επιθετικό φάουλ με τον Παναιτωλικό, επίσης σε μια άδικη διαιτητική απόφαση) με αποτέλεσμα αυτός να χάνει τον ύπνο του αν και σκόραρε!

«Ναι, δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τη στενοχώρια μου, να πετυχαίνω γκολ και να μη μου τα μετράνε, δεν ήταν εύκολο» παραδέχθηκε μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ, όπου σκόραρε δις και έφτιαξε και ένα ακόμα στο άνετο 4-0 επί των Κρητικών, κηρύσσοντας τη δική του επανάσταση.

Με κεκτημένη ταχύτητα ήρθε στην Τούμπα από την Αρσεναλ, όπου είχε καταφέρει στα 22 του χρόνια να πείσει τον Αρσέν Βενγκέρ για το ταλέντο του και να του δώσει ευκαιρίες, όταν μπροστά του είχε φτασμένους και κλασικούς επιθετικούς όπως ο Σάντσες, ο Ζιρού, ο Ποντόλσκι και ο Ουέλμπεκ.

Εδώ βρισκόταν στη σκιά του Πρίγιοβιτς και όταν «άνοιγε» έστω για λίγα λεπτά η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για να τον χωρέσει – συνήθως ως αλλαγή – αυτός ήταν συνεπής και σκόραρε. Πέντε γκολ είχε πετύχει, αλλά μέτρησαν μόνο δύο, αυτά με τον Παναιτωλικό (όπου του είχε ακυρωθεί κακώς ένα ακόμα) και τη Λάρισα, καθώς τα τρία θεωρήθηκαν αντικανονικά από τους ρέφερι.

Ο Βρετανός δεν το έβαλε κάτω και κόντρα στον ΟΦΗ απέδειξε ότι το μέλλον (έχει τριετές συμβόλαιο με τους κυπελλούχους Ελλάδας) του ανήκει. Σε αντίθεση με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ο Τσούμπα Ακπομ έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να παίζει και πιο έξω από την περιοχή και να βοηθάει ιδιαίτερα στη δημιουργία (έφτιαξε ένα εξαιρετικό γκολ στον Λέο Ζαμπά προχθές) ανοίγοντας περισσότερους διαδρόμους.

Δεν είναι τυχαίο ότι με το που τον έβαλε βασικό ο Ραζβάν Λουτσέσκου ο νεαρός κέρδισε τον Ρουμάνο με την αγωνιστική συμπεριφορά του. Σαφέστατα και έχει πολλά να μάθει ακόμα, όμως στα 23 του δείχνει μέρος των ικανοτήτων του και είναι βέβαιο ότι όσο περνάει ο χρόνος θα βελτιώνεται.

«Ο προπονητής μου έλεγε πως του αρέσει ο τρόπος που παίζω, να είμαι υπομονετικός και πως η ώρα μου θα έρθει. Δεν μου άρεσε όταν το πρωτάκουσα, είχα εκνευριστεί, αλλά τώρα καταλαβαίνω και του είμαι ευγνώμων» παραδέχθηκε μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ, που έμοιαζε για αυτόν σαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Αυτοπεποίθηση

Ενας παίκτης που λατρεύει τον Μέσι, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (με ξεχωριστό το FIFA), ενώ όπως είχε τονίσει σε μια συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιότητα το κανάλι του ΠΑΟΚ (και είχε γυριστεί στο Λονδίνο στο περιθώριο του αγώνα με την Τσέλσι), ανατρίχιασε την πρώτη φορά που βρέθηκε στην Τούμπα και ας ήταν στον πάγκο!

Πλέον η αυτοπεποίθησή του είναι στα ύψη και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο τεχνικός του Δικεφάλου τόσο κόντρα στα Γιάννινα αύριο, αλλά κυρίως στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν με ΑΕΚ (εκτός) και Ολυμπιακό (στην Τούμπα) και θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Στη χθεσινή προπόνηση το νέο πρόσωπο ήρθε από τα… παλιά. Καθώς ο Πέδρο Ενρίκε που επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Αστανά προπονήθηκε και πάλι στη Νέα Μεσημβρία και τέθηκε αμέσως στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αντίθετα ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας έμεινε στο γυμναστήριο εξαιτίας μιας ενόχλησης στη γάμπα και η περίπτωσή του θα αξιολογηθεί και αύριο που θα βγει η αποστολή για το (4ο συνεχόμενο στην Τούμπα) παιχνίδι με τα Γιάννινα την Τετάρτη.