Οσκαρ ατυχίας διεκδικεί ο Νεϊμάρ. Η διάγνωση για τον τραυματισμό που υπέστη την περασμένη Τετάρτη στο παιχνίδι Κυπέλλου της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Στρασμπούρ ξυπνά τον εφιάλτη που έζησε πέρυσι: κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού. Ενα déjà vu του τραυματισμού του πριν από έναν χρόνο, που τον οδήγησε στο χειρουργείο για να του τοποθετηθεί βίδα, υποχρεώνοντάς τον σε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβει τους αγώνες του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ξεκάθαρη εικόνα για τον νέο τραυματισμό και τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί δεν έχουν ούτε η Παρί Σεν Ζερμέν αλλά ούτε και το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής Βραζιλίας, που ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς το φετινό Κόπα Αμέρικα θα φιλοξενηθεί στη χώρα του καφέ. Δύο είναι οι περιπτώσεις που εξετάζονται αυτή τη στιγμή: είτε ο Νεϊμάρ να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση, που σημαίνει πως θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, είτε να ακολουθηθεί μια συντηρητική αγωγή η οποία θα ξεκινήσει αμέσως.

Το περιβάλλον του Νεϊμάρ θέλει να αποφευχθεί νέο χειρουργείο. Αν ακολουθηθεί συντηρητική αγωγή θα γίνει έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια και βλαστικών κυττάρων στο τραύμα. Αυτή η λύση μειώνει σημαντικά τον χρόνο αποθεραπείας του ποδοσφαιριστή. Υπέρ της δεύτερης επιλογής φαίνεται ότι τάσσονται η Εθνική Βραζιλίας και η οικογένεια του Νεϊμάρ, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν κλίνει προς την περίπτωση της χειρουργικής επέμβασης. Πλην ληφθεί οποιαδήποτε οριστική απόφαση ο ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί σε νέα μαγνητική τομογραφία στο τέλος της εβδομάδας.

Η καλύτερη περίπτωση

Κοντά στον παίκτη βρίσκονται ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σελεσάο Τίτε και ο γενικός μάνατζερ Εντου Γκασπάρ. Ο τελευταίος δήλωσε πως θα γίνει σεβαστή οποιαδήποτε απόφαση της Παρί, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα παράσχει βοήθεια και ο γιατρός της Εθνικής Βραζιλίας Ροντρίγκο Λασμάρ, ο οποίος χειρούργησε πέρυσι τον Μάρτιο τον Νεϊμάρ. Ο Τίτε έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται να καλέσει τον παίκτη για τον φιλικό αγώνα με την Τσεχία στις 26 Μαρτίου. Στην καλύτερη περίπτωση, σύμφωνα με την «Εκίπ», ο παίκτης θα επιστρέψει στα γήπεδα τέλη Μαρτίου. Ο προπονητής της Παρί Τόμας Τούχελ προσπαθεί να μάθει την ομάδα του να ζει χωρίς τον «Νέι»: «Είναι πολύ δύσκολο να δούμε τον Νέι στο Ολντ Τράφορντ. Δεν χάνουμε όμως την αυτοπεποίθησή μας» δήλωσε ο Γερμανός.

Ο νέος τραυματισμός είναι ο 17ος σοβαρός στην καριέρα του 26χρονου παίκτη. Συνολικά έχει απουσιάσει από 52 αγώνες εκ των οποίων 23 ενόσω αγωνιζόταν με την Μπαρτσελόνα, 25 στην περίοδο της Παρί Σεν Ζερμέν και τέσσερα παιχνίδια με την Εθνική Βραζιλίας.