Η παρουσία των παικτών που αποκτήθηκαν στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο δεν βοήθησαν τον Αρη φύγει με νίκη από τη Λιβαδειά. Ετσι, η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στον αγώνα με την Ξάνθη, την Πέμπτη, ο οποίος είναι ιδιαίτερα καθοριστικός στην προσπάθεια της ομάδας να τερματίσει στην 5η θέση.

Ο Αρης με την ήττα από τον Λεβαδειακό βρέθηκε στην 8η θέση, σε απόσταση έξι βαθμών από τον Ατρόμητο (4ος) και μόλις έναν από Παναθηναϊκό και Ξάνθη. Παράλληλα, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα έμεινε χωρίς γκολ, ενώ και στην τελευταία νίκη (επί της Λαμίας, 1-0) σκόραρε στο τέλος και ύστερα από πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ο Σάββας Παντελίδης αναφέρθηκε στην αδυναμία της ομάδας να απειλήσει και φυσικά στην αδράνεια της άμυνας που είχε συνέπεια το γκολ του Λεβαδειακού.

Η προετοιμασία για τον αγώνα με την Ξάνθη άρχισε ουσιαστικά χθες, με τρεις παίκτες (Βέλεθ, Γιουνές και Κωνσταντινίδης) να συνεχίζουν ατομικό πρόγραμμα, να ανεβάζουν ρυθμούς, ωστόσο θεωρείται δύσκολο να είναι έτοιμοι για τον αγώνα της Πέμπτης. Το πιθανότερο είναι να τεθούν στη διάθεση του Σάββα Παντελίδη στον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Στο μεταξύ, η διοίκηση συνεχίζει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της ομάδας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σουηδικού Τύπου, η ελληνική ομάδα έχει έρθει σε συμφωνία με τον αμυντικό Ντάνιελ Σούντγκρεν, ωστόσο θα πρέπει να δώσει το ΟΚ και η ΑΙΚ Στοκχόλμης. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ετσι, προς το παρόν ο παίκτης θα ακολουθήσει την προετοιμασία της ΑΙΚ στο Ντουμπάι.