Μπλούμπεργκ εναντίον Σουλτς. Αυτό είναι το νέο επεισόδιο στο σίριαλ για το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι – από την πλευρά των Δημοκρατικών – που θα προσπαθήσουν να εκθρονίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ από τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ όταν λήξει η θητεία του τελευταίου.

Ο Χάουαρντ Σουλτς, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Starbucks, ο οποίος πρόσκειται στους Δημοκρατικούς, δέχεται τις τελευταίες ημέρες πυρά από μέλη τού εν λόγω κόμματος επειδή εξετάζει να κατέβει στις εκλογές του 2020 ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Ανάμεσα στους επικριτές του είναι ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ιδρυτής του ομώνυμου ειδησεογραφικού πρακτορείου και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Ο Μπλούμπεργκ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι το 2016 είχε σκεφτεί να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος για να διεκδικήσει την προεδρία αλλά αποφάσισε να μην το κάνει για να μη διασπαστούν όσοι θα ψήφιζαν κατά του Τραμπ. Πιστεύει επίσης ότι εάν ο Σουλτς κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές τότε αυξάνονται οι πιθανότητες επανεκλογής του Τραμπ.

Ο Σουλτς όλα αυτά τα χρόνια ως πετυχημένος επιχειρηματίας έχει αποκτήσει μεγάλο πλούτο, με την προσωπική του περιουσία να υπολογίζεται σε 3,4 δισ. δολάρια σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του περιοδικού «Φορμπς». Στη συνέχεια αποφάσισε να κατέβει ως υποψήφιος εκπροσωπώντας το Κέντρο, παίρνοντας αποστάσεις από τα δύο παραδοσιακά κόμματα των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών. Ο Μπλούμπεργκ, από την πλευρά του, ο οποίος εξετάζει ξανά την πιθανότητα υποψηφιότητας για την προεδρία το 2020, παρενέβη αναφέροντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει ένας ανεξάρτητος υποψήφιος την προεδρία από τα δύο μεγάλα κόμματα. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης έχει προσωπική περιουσία που υπολογίζεται σε 48 δισ. δολάρια και επομένως έχει την ευχέρεια να χρηματοδοτήσει ο ίδιος μια πιθανή προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Μπλούμπεργκ πιστεύει ότι εάν ο Σουλτς κατέβει υποψήφιος το 2020 ως ανεξάρτητος, εκείνο που θα πετύχει θα είναι να ενισχυθεί ο Τραμπ. Το ίδιο πιστεύουν και άλλοι Δημοκρατικοί. Οταν ο Σουλτς ρωτήθηκε εάν μπορεί να αλλάξει γνώμη και να είναι υποψήφιος για τους Δημοκρατικούς, πήρε αποστάσεις. Οπως ανέφερε, σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να υποσχεθεί πράγματα που δεν πιστεύει επειδή το συγκεκριμένο κόμμα έχει κινηθεί περισσότερο προς τα αριστερά από όσο θα ήθελε ο ίδιος. Ο 65χρονος Σουλτς έγινε δισεκατομμυριούχος μετατρέποντας τα Starbucks από αλυσίδα επτά καταστημάτων σε αλυσίδα χιλιάδων σημείων εστίασης με προσωπικό που ξεπερνά τις 350.000.

Λόγο στην υπόθεση έχει και ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος, όπως είναι αναμενόμενο. Γράφοντας στον δικό του λογαριασμό Twitter ο Τραμπ ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Σουλτς δεν έχει τα κότσια να διεκδικήσει την προεδρία.