Eίναι καλός παίκτης ο Καλάθης. Πολύ καλός. Παρά πολύ καλός: τόσο καλός που – για να παραποιήσω μια παροιμία – θέλει να κρυφτεί και η ανάγκη δεν τον αφήνει!

Μολονότι οι παίκτες γουστάρουν να βρίσκονται πάνω στο παρκέ και όχι να κάθονται στον πάγκο, η απεξάρτηση και ο απογαλακτισμός του Παναθηναϊκού από τον αρχηγό του, ακόμη και σε θεωρητικώς ανύποπτα ματς, εξέλιπον!

Εξέλιπον και πάντως δεν συνέβησαν προχθές στο ΟΑΚΑ: ακόμη κι αν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χρειαζόταν λίγα παραπάνω λεπτά ξεκούρασης και εξοικονόμησης δυνάμεων εν όψει του μεθαυριανού ντέρμπι ζωής και θανάτου με την Αναντολού Εφές και αν την ίδια στιγμή ο Πιτίνο ήθελε να δώσει προαγωγή στον αγαπημένο του Luke Skywalker (Λεκάβιτσους), ο Αρης τούς χάλασε τα σχέδια.

Εκτός από τον Αρη βεβαίως έβαλαν από μόνοι τους το χεράκι τους και οι ίδιοι οι Πράσινοι, οι οποίοι το ‘ριξαν για ένα δεκάλεπτο στο…   σορολόπ και είδαν τη διαφορά να μειώνεται από τους είκοσι πόντους στον έναν!

Βεβαίως ο Πιτίνο την καταχάρηκε αυτή την εξέλιξη, διότι, όπως επισήμανε, «μας έκανε πολύ καλό η τρίτη περίοδος, διότι ένα ματς των είκοσι πόντων δεν έχει να σου προσφέρει κάτι, ούτε σε αξιολογεί ως ομάδα». Του άρεσε η… ανάκαμψη του Αρη και πιο πολύ του άρεσαν η ενεργοποίηση των αμυντικών ανακλαστικών και το come back του Παναθηναϊκού στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν ανέκτησε και αποτύπωσε κιόλας στο τελικό σκορ τη διαφορά των είκοσι πόντων.

Ελλείψει του Παππά και του Λάνγκφορντ ο Καλάθης έμεινε στον… προμαχώνα του επί 31 λεπτά, τα περισσότερα από κάθε άλλον από τους 23 παίκτες που πάτησαν το παρκέ του ΟΑΚΑ. Ξέρει τις αντοχές του, δεν είναι από τους τύπους που κουράζονται και βαρυγκωμούν, γουστάρει το παιχνίδι και μάλιστα ενώπιον του γιου του που ανυπομονεί κιόλας να τελειώσει κάθε ματς για να παίξει με τον μπαμπά του!