Το κυβερνών κόμμα, στο πλαίσιο μιας απόπειρας αλλαγής ατζέντας, «ανακάλυψε» χθες, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη διαπλοκή σε μια δημόσια δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη στη ΝΟΔΕ Πειραιά, η οποία έγινε στη μνήμη του πατέρα του, πρώην βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Πειραιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «οι δημόσιες ευχαριστίες του γραμματέα της ΝΔ στον Πειραιά κ. Βοϊδονικόλα προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την κάλυψη των ενοικίων, του εξοπλισμού και της ανακαίνισης των τοπικών γραφείων της ΝΔ αποτελούν καραμπινάτη ομολογία διαπλοκής που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές σχέσεις του κόμματός του με τον εν λόγω επιχειρηματία. Αναρωτιόμαστε αν με τέτοιες “χορηγίες” έχει καταφέρει τελικά να μειώσει τα έξοδα του κόμματός του».

Αναφέρονται σε μια αποστροφή του λόγου του πρόεδρου της ΝΟΔΕ Α’ Πειραιά και Νήσων Γιάννη Βοϊδονικόλα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της τοπικής οργάνωσης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και ιδιαίτερα «τον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πρώτο δημοτικό σύμβουλο με τον Πειραιά Νικητή και υιό του αείμνηστου βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Πειραιά Μιλτιάδη Μαρινάκη, τον κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη, ο οποίος στη μνήμη του πατέρα του καλύπτει όλα τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου».

Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν πηγές της Πειραιώς. «Επειδή», ανέφεραν χαρακτηριστικά, «ο ΣΥΡΙΖΑ αλλού πατά και αλλού βρίσκεται, θα προσπαθήσουμε να τον επαναφέρουμε στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με τα ελληνικά λεξικά, “διαπλοκή” υπάρχει όταν “αθέμιτα συμφέροντα αναπτύσσονται κρυφίως και παρασκηνιακά μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών, ώστε να εξυπηρετούνται αμοιβαία οι πολιτικές και επιχειρηματικές τους σκοπιμότητες”. Με απλά λόγια, ενδείξεις “καραμπινάτης διαπλοκής” υπάρχουν όταν μπαινοβγαίνουν νύχτα στο Μαξίμου φίλα προσκείμενοι επιχειρηματίες της κυβέρνησης Τσίπρα και τα ραντεβού αυτά δεν ανακοινώνονται». Και συνέχιζαν: «Και για να γίνουμε ακόμη πιο σαφείς: διαπλοκή σίγουρα δεν είναι τα δημόσια ευχαριστήρια της ΝΟΔΕ Πειραιά επειδή ένας επιχειρηματίας – και εν προκειμένω ο Βαγγέλης Μαρινάκης – έκανε επίσης δημόσια μια δωρεά στη μνήμη του βουλευτή πατέρα του».

Τα δημόσια ευχαριστήρια του προέδρου της ΝΟΔΕ Πειραιά προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη εκφράστηκαν σχεδόν έναν μήνα πριν, όπως επισήμαναν αρκούντως ειρωνικά οι ίδιες πηγές, αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα ανακάλυψε τώρα.