Είδε ο Γιόνας τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του χθες στο Πανεβέζις, όπου η ΑΕΚ (11-2) νίκησε τη Λιετκαμπέλις με 84-65 και έκανε ρεζερβέ το πρώτο τραπέζι πίστα στον Γ’ όμιλο του Champions League.

Ο Ματσιούλις ένιωθε σαν στο σπίτι του. Στην κυριολεξία βρέθηκε στο σπίτι του: στην πατρίδα του και απέναντι στον επί σειρά ετών συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της Λιθουανίας Σίμας Γιασάιτις, οπότε όλα του φάνηκαν γνωστά και οικεία. Το αποτέλεσμα; Οταν οι οικοδεσπότες προηγήθηκαν με διαφορά έντεκα πόντων, ο μπαρουτοκαπνισμένος λιθουανός φόργουορντ τράβηξε το κάρο από τη λάσπη και το έβαλε στον ίσιο δρόμο. Η «Βασίλισσα» αντέδρασε ακαριαία, έτρεξε ένα εμφατικό επί μέρους σκορ 23-2, μετέτρεψε το 35-24 σε 37-47 και καθάρισε εύκολα την μπουγάδα. Εκτός από τον Ματσιούλις (18 πόντοι, 5/6 δ., 2/5 τρ., 2/2 β., 2 ρ., 4 ασ.), ήταν απίκο για άλλη μια φορά ο συνήθης ύποπτος: ο Βινς Χάντερ με 25 πόντους (12/13 δ., 1/4 β.), οκτώ ριμπάουντ, πέντε ασίστ και μια γενικευμένη… Vinsanity όπως τιτλοφορήθηκε η μεγαλειώδης εμφάνιση του αμερικανού φόργουορντ στον λογαριασμό της διοργάνωσης στο Instagram. Για την κάτοχο του τροπαίου η οποία στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων υποδέχεται την Αντβέρπ έπαιξαν επίσης οι Τζέιμς 11, Τσαλμπούρης 2, Λαρεντζάκης 8, Γκρίφιν 11, Θίοντορ 7 (7 ασ.), Σαντ Ρος 2, Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος, ενώ για τη Λιετκαμπέλις που έχει στον πάγκο της τον άλλοτε παίκτη του Μακεδονικού, Νέναντ Τσάνακ τον πρώτο λόγο είχαν οι Ντίμετς 12, Γιασάιτις 10.

Προμηθέας και ΠΑΟΚ

Τη σκυτάλη από την ΑΕΚ παίρνουν σήμερα ο Προμηθέας και ο ΠΑΟΚ, με τους μεν Πατρινούς να έχουν ήδη σφραγίσει την πρόκριση, τους δε Θεσσαλονικείς να νιώθουν πως βρίσκεται στα δικά τους χέρια. Ο Προμηθέας (8-4) υποδέχεται στις 19:30 τη λιθουανική Νεπτούνας την οποία είχε νικήσει στην Κλαϊπέντα με 83-82. Μιάμιση ώρα αργότερα ο ΠΑΟΚ (7-5) αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ελβετική Φριμπούρ απέναντι στην οποία είχε εύκολο έργο στο ματς του πρώτου γύρου στην Πυλαία (92-61).

  • Ο Νίκος Παππάς εγχειρίσθηκε χθες στο αριστερό γόνατο, στο οποίο έχει υποστεί ρήξη χιαστού, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του τραυματία Κώστα Παπανικολάου στον αυριανό αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα.