Παιχνίδια όπως το αποψινό της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό, που προηγούνται ενός μεγάλου ντέρμπι, κρύβουν πάντα κινδύνους. Η Ενωση θέλει να αποφύγει τις… κακοτοπιές στην απογευματινή αναμέτρηση του ΟΑΚΑ και να πάρει τη νίκη, διευρύνοντας το νικηφόρο σερί που «τρέχει» μέσα στο 2019.

Οι Κιτρινόμαυροι μετά το «τρίποντο» στη Νέα Σμύρνη γνωρίζουν καλά πως έχουν μπροστά τους την ευκαιρία να πάνε με άλλον αέρα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, προερχόμενοι από νικηφόρα αποτελέσματα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει σήμερα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να καταβάλει τον Λεβαδειακό, που δεν θα έρθει στο ΟΑΚΑ για… βόλτα.

Οι Βοιωτοί διαθέτουν ένα σύνολο ικανό να κάνει ζημιές και ο προπονητής του Δικεφάλου το γνωρίζει αυτό καλά. Στην τελευταία του ομιλία προς τους Κιτρινόμαυρους ο Ουζουνίδης ζήτησε πίεση από το πρώτο λεπτό και για να επιτευχθεί αυτό, αναμένεται να προχωρήσει και σε αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ετσι ώστε η ΑΕΚ να παρουσιαστεί φρέσκια και παράλληλα να μπορέσουν κάποιοι από τους παίκτες που είχαν τραβήξει το… κουπί όλο το προηγούμενο διάστημα, να πάρουν ανάσες.

Ο τεχνικός της Ενωσης δεν έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Γαλανόπουλο, καθώς και τους τιμωρημένους Οικονόμου, Μάνταλο. Ωστόσο, επιστρέφει σε αποστολή της ΑΕΚ ο Λιβάγια που δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμα και στο βασικό σχήμα. Εκεί, φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά σχετικά με τα πρόσωπα αλλά και τη διάταξη που θα επιλέξει ο εβρίτης τεχνικός. Δεν είναι δηλαδή σαφές αν ο Ουζουνίδης θα διατηρήσει το απόλυτα πετυχημένο 3-5-2 που εφαρμόζει τελευταία ή θα επαναφέρει έναν σχηματισμό με τετράδα στην άμυνα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θέση στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρουν οι Τσόσιτς, Κρίστιτσιτς, Κλωναρίδης, ενώ το πιθανότερο είναι μεταξύ των παικτών που θα ξεκουραστούν να είναι ο Γκάλο, που έχει αγωνιστεί σε συνεχόμενα παιχνίδια, «καταπίνοντας» μάλιστα πολλά χιλιόμετρα από τα δεξιά.

Στη Μάλαγα ο Μοράν

Στη Μάλαγα θα αγωνιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν ο Ερικ Μοράν, με την ΑΕΚ να δίνει τα χέρια με τον σύλλογο της Ανδαλουσίας για τον δανεισμό του ισπανού χαφ. Στη συμφωνία των δύο ομάδων υπάρχει όρος για υποχρεωτική αγορά του Μοράν από τους Ανδαλουσιανούς στην περίπτωση που εξασφαλίσουν την άνοδό τους στην Πριμέρα, ενώ ακόμα και σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, η Μάλαγα θα μπορεί και πάλι να κάνει δικό της τον ισπανό μέσο, εφόσον το επιθυμεί, καταβάλλοντας στην ΑΕΚ το ποσό που προβλέπει το deal. Ο Μοράν ευχαρίστησε την Ενωση για όσα έζησε μαζί της αυτόν τον έναν χρόνο που φόρεσε τη φανέλα της, δηλώνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ τα εξής: «Ευχαριστώ πολύ το club για την ευκαιρία που μου έδωσε να γνωρίσω μια νέα χώρα και ένα νέο για εμένα πρωτάθλημα, αλλά και να στεφθώ πρωταθλητής με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Πέρασα μια πολύ όμορφη χρονιά και εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα και στους ανθρώπους της. Θα είμαι πάντα ευγνώμων και… ΜΟΝΟ ΑΕΚ».

Ο βάσκος μέσος έκανε μάλιστα χθες και την πρώτη του προπόνηση με τη Μάλαγα, με τον Τύπο της Ανδαλουσίας να τον χαρακτηρίζει ως έναν ποδοσφαιριστή ικανό να φέρει ισορροπία στο παιχνίδι του συλλόγου, βοηθώντας τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι όσο και στο δημιουργικό.