Μια του κλέφτη (Πολ Τζορτζ, 2017), δυο του κλέφτη (Κουάι Λέοναρντ, 2018), τρεις και τον τσακώσανε, λέει μια ελληνική παροιμία, που ταιριάζει γάντι στην υπόθεση του Αντονι Ντέιβις και των Λέικερς…

Προχθές ο κορυφαίος σέντερ του ΝΒΑ ανακοίνωσε μέσω του ατζέντη του ότι δεν προτίθεται να παραμείνει στους Πέλικανς, παρά το γεγονός ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα μπορούσε να υπογράψει πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του για πέντε χρόνια αντί 240.000.000 δολαρίων! Προτού λοιπόν προλάβει να αποσώσει την κουβέντα του ο Ριτς Πολ (που εκτός του Ντέιβις εκπροσωπεί και τον ΛεΜπρον Τζέιμς) οι μνηστήρες έπεσαν πάνω στον 26χρονο σέντερ σαν τα κοράκια!

Οι Λέικερς ποντάρουν (και) στη φιλία του Ντέιβις με τον Τζέιμς, ο οποίος μάλιστα κατηγορήθηκε επειδή τις προάλλες υπέπεσε στην παράβαση του tampering, επειδή πλεύρισε παίκτη που δεσμεύεται με συμβόλαιο! Οι Πέλικανς ζήτησαν από το ΝΒΑ να διερευνήσει την υπόθεση και παράλληλα ανακοίνωσαν ότι θα ακούσουν τις προτάσεις και θα πράξουν αναλόγως.

Εκτός από τους Λέικερς για τον Ντέιβις απλώνουν επίσης τα… πλοκάμια τους οι Σέλτικς και οι Νικς, ενώ η ομάδα της Νέας Ορλεάνης καλείται να αποφασίσει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, οπότε εκπνέει η προθεσμία των μεταγραφών.

Επαναφορά

Την ίδια στιγμή, οι Γουόριορς πέρασαν αβρόχοις ποσίν από την Ιντιάνα, κάνοντας φύλλο και φτερό τους Πέισερς (100-132), τρέχουν σερί 11-0, στρογγυλοκάθισαν στο ρετιρέ της Δύσης (36-14), ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς και με μέσο όρο άνω των 110 πόντων και, όπως είπε ο Στεφ Κάρι, «μπήκαμε για τα καλά και μάλιστα πριν από το Αll Star Game σε ατμόσφαιρα πλέι οφ»! O 31χρονος γκαρντ σκόραρε 26 πόντους με 6/8 τρίποντα, ενώ ο Ντε Μάρκους Κάζινς έβαλε 22, κατέβασε έξι ριμπάουντ και ούτε αποβλήθηκε με έξι φάουλ, ούτε έκανε σαματά, ούτε έφαγε τεχνική ποινή!