Εχοντας σημειώσει 15 γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του (τρία για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο) και μάλιστα χωρίς να έχει δεχθεί ούτε ένα, ο ΠΑΟΚ θέλει να κλείσει νικηφόρα και με μεγάλο σκορ την τετράδα αγώνων στην Τούμπα πριν από τα ντέρμπι.

Μετά τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας (3-0) και εντός έδρας τον Πανιώνιο (3-0), την Παναχαϊκή για το Κύπελλο (5-0) και τον ΟΦΗ (4-0), η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να συνδυάσει για μια ακόμα φορά σκορ και θέαμα κόντρα στα Γιάννινα σήμερα (17.15, Novasports 2) ώστε να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία αλλά και τη μέγιστη βαθμολογική διαφορά στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δείχνουν απελευθερωμένοι μετά την αποχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς όσον αφορά τον τρόπο ανάπτυξης, καθώς δεν ψάχνουν πλέον όλοι τον έναν (ικανότατο σέντερ φορ περιοχής), αλλά περισσότερους, έχοντας πληθώρα επιθετικών λύσεων και κυρίως πολυφωνία. Στην εξ αναβολής τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου οι κυπελλούχοι Ελλάδας είναι έτοιμοι να διευρύνουν το απίστευτο σερί τους σε 17 νίκες και μόλις μία ισοπαλία σε 18 παιχνίδια, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει, όπως είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στους παίκτες του: «Να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα 90 λεπτά χωρίς να έχουμε στο ελάχιστο στη σκέψη μας τον αγώνα με την ΑΕΚ. Το παιχνίδι με τα Γιάννινα απαιτεί μεγάλη προσοχή και είναι στο χέρι μας να το κάνουμε πιο εύκολο» είναι το νόημα των λεγομένων του ρουμάνου τεχνικού στην τελευταία του ομιλία, καθώς ξέρει καλά πως σιγά σιγά στο μυαλό των παικτών του θα μπει το ντέρμπι με την Ενωση. Στο οποίο όμως ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα ότι η πίεση και το άγχος θα είναι στην πλευρά των γηπεδούχων, που θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να μειώσουν τη διαφορά και κυρίως να μείνουν στο κυνήγι της δεύτερης θέσης (κακά τα ψέματα, οι ελπίδες της ΑΕΚ για πρωτάθλημα είναι μηδαμινές) που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κόντρα στα Γιάννινα ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί χωρίς τους Αντελίνο Βιεϊρίνια και Εβγέν Σάκχοφ, οι οποίοι θα εκτίσουν την ποινή της μιας αγωνιστικής που έχουν προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμοι για τα ντέρμπι.

Διάκριση

Μάλιστα ο τελευταίος παρέλαβε χθες το βραβείο του ως παίκτης του μήνα Δεκεμβρίου για τον Δικέφαλο, σπάζοντας το μονοπώλιο του Αλέξανδρου Πασχαλάκη (παρέλαβε και αυτό το βραβείο για τον Νοέμβριο) που κέρδιζε εδώ και τέσσερις συνεχόμενους μήνες την εν λόγω τιμητική διάκριση!

Ο Σάκχοφ κέρδισε χάρις στην ασίστ που έβγαλε στον Ακπομ στο παιχνίδι με τη Λάρισα, με τον Βρετανό να δίνει τη νίκη και τον συμπαίκτη του να κερδίσει τον τίτλο του παίκτη του μήνα. «Ηταν σημαντικό το σημείο του αγώνα, καθώς θέλαμε να το κερδίσουμε κόντρα σε μια δύσκολη ομάδα και όταν είδα την κίνηση του Ακπομ απλά έδωσα την πάσα. Ολοι χάρηκαν στην ομάδα, όπως και ο κόσμος, το γκολ έκρινε την αναμέτρηση, έκανα τη δουλειά μου και είμαι χαρούμενος για το βραβείο» τόνισε ο άσος του ΠΑΟΚ, που μίλησε και για τις 100 εμφανίσεις που συμπλήρωσε με τη φανέλα της ομάδας: «Είναι σημαντικός αριθμός. Δεν θέλω να σκέφτομαι κάποια συγκεκριμένη εμφάνιση, όμως είναι λογικό να μου μείνει αξέχαστη η συμμετοχή στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, όπου είχαμε χάσει στο πρώτο παιχνίδι με 2-0 και ανατρέψαμε την κατάσταση στην Τούμπα κερδίζοντας με 4-0. Ολη η ατμόσφαιρα σε εκείνο το ματς μου έχει μείνει, όλοι δούλεψαν γι’ αυτό, ήταν κάτι το ξεχωριστό».