Τα 2.974 εισιτήρια που κόπηκαν στο ματς της περασμένης Κυριακής με τη Λάρισα αποτέλεσαν το αρνητικό ρεκόρ της φετινής σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Και έφεραν προβληματισμό στις τάξεις της ΠΑΕ, αφού ο κόσμος δείχνει με τη (μη) παρουσία του πως το Ολυμπιακό Στάδιο παραμένει κάτι «ξένο» προς εκείνον, που μόνο όταν η ομάδα θα πηγαίνει καλά, όπως στο ξεκίνημα, θα έχει κι εκείνος τη διάθεση να πάει στο γήπεδο.

Ηταν αναμενόμενο, το περίμεναν και μάλιστα το συζητούσαν εντός των τειχών του Παναθηναϊκού πως όταν ο αρχικός ενθουσιασμός θα κόπαζε, θα μειωνόταν και το πλήθος στην Καλογρέζα. Αν σκεφτούμε, μάλιστα, πως περισσότερος κόσμος του Παναθηναϊκού βρέθηκε στην Τρίπολη, ύστερα από το εκπληκτικό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα, παρά σε εντός έδρας παιχνίδι, διαπιστώνουμε το μέγεθος του προβλήματος. Ενα πρόβλημα που αγγίζει, φυσικά και τα αποδυτήρια και επηρεάζει ακόμα ακόμα και την απόδοση μιας ομάδας. Είναι διαφορετικό να έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου και εντελώς διαφορετικό να παίζεις μεταξύ συγγενών και φίλων, σε ένα γήπεδο αχανές και «παγωμένο».

Οι ψίθυροι που ακούγονται εδώ και έναν μήνα εντός ομάδας σχετικά με το ενδεχόμενο η ΠΑΕ να κάτσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Ερασιτέχνη και να βρουν μια λύση ενόψει του καλοκαιριού για το Απόστολος Νικολαΐδης έχουν αυξηθεί τις τελευταίες μέρες. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως όσο ο Παναθηναϊκός θα παραμένει σε μια ιδιάζουσα κατάσταση όπως η σημερινή, με το χαμηλό μπάτζετ και τη… μνημονιακή λογική και όσο δεν θα είναι σε θέση να γίνει και πάλι διεκδικητής του πρωταθλήματος, το ΟΑΚΑ θα αποτελεί τροχοπέδη για τους αγωνιστικούς του στόχους. Και πως η Λεωφόρος είναι μια έδρα όπου παιχνίδια όπως αυτό με τη Λάρισα θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να τα παίρνει. Οπως συνέβη και πέρυσι, συμπτωματικά με αντίπαλο την ίδια ομάδα, με το γκολ του Χίλιεμαρκ στο φινάλε.

Είναι γεγονός πως αν το Απόστολος Νικολαΐδης έχει 6-7 χιλιάδες φιλάθλους, γίνεται κανονική… έδρα, σε αντίθεση με το Ολυμπιακό Στάδιο. Επιπλέον, πολλοί θεωρούν – και δικαίως – πως ο κόσμος ακόμα και στις «στραβές» πιο εύκολα θα πάει στην ιστορική έδρα της ομάδας, παρά στο «απόμακρο» Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» λένε πως οι «φωνές» εντός ΠΑΕ αγγίζουν πλέον και τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος είναι διατεθειμένος να ρίξει γέφυρες προς τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Δημήτρη Γιαννακόπουλο, με τον οποίο έτσι κι αλλιώς οι σχέσεις είναι σε καλύτερο επίπεδο απ’ ό,τι βρίσκονταν το περασμένο καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός πληρώνει αυτή τη στιγμή στο Ολυμπιακό Στάδιο ένα μίσθωμα που φτάνει τα 270.000 ευρώ, ενώ τρέχουν παράλληλα και οι δόσεις του χρέους προς το ΟΑΚΑ, το οποίο έχει πέσει πια κάτω από το ένα εκατομμύριο ευρώ και θα αποπληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2020. Παράλληλα, υπάρχει ένα χρέος προς τον Ερασιτέχνη περίπου 600.000 ευρώ για το οποίο έχει υπάρξει από τον περασμένο Οκτώβριο συμφωνία για αποπληρωμή σε 24 δόσεις, από τις 60 που ήταν αρχικά. Κάτι που είχε δείξει και την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών, οι οποίες είναι πιθανό την επόμενη σεζόν να οδηγήσουν εκ νέου τον Παναθηναϊκό στην ιστορική του έδρα.

Οι επιστροφές

Με τον Κολοβέτσιο να εκτίει την ποινή του και να είναι και πάλι στη διάθεση του Γιώργου Δώνη και τους Κάτσε και Χατζηγιοβάνη, που ξεκουράστηκαν απέναντι στη Λάρισα, να επιστρέφουν, ταξίδεψε για το Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός για το σημερινό δύσκολο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Ο Δώνης πήρε μαζί του μάλιστα 22 ποδοσφαιριστές, όσους δηλαδή ήταν διαθέσιμοι, προκειμένου να πάνε όλοι μαζί σαν μια γροθιά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έπειτα από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα του τελευταίου μήνα.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Κότσαρης (τραυματίας), Πούγγουρας και Αρμενάκης (ανέτοιμοι), Οικονόμου (λόγοι τακτικής).