Ηττα-σοκ υπέστη η Μάντσεστερ Σίτι από τη Νιούκαστλ (2-1) στον 100ό αγώνα του Πεπ Γκουαρντιόλα στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό σημαίνει πως θα μοιραστεί το ρεκόρ των περισσότερων νικών στα πρώτα 100 ματς (73) με τον άσπονδο φίλο του Ζοζέ Μουρίνιο.

Την ίδια στιγμή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 από την Μπέρνλι και ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ των επτά σερί νικών στο ντεμπούτο του, που κατέχουν οι Γκουαρντιόλα και Αντσελότι.

Η καλοκουρδισμένη μηχανή της Μάντσεστερ Σίτι των 30 γκολ μόνο τον Ιανουάριο ηττήθηκε από τη Νιούκαστλ με 2-1, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 24ο δευτερόλεπτο με τον Σέρχιο Αγουέρο.

Ο Ρόντον στο 66′ έγινε ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να νικήσει την άμυνα των Πολιτών, που κρατούσε το «μηδέν» στην άμυνα για 630 λεπτά. Ενα τέταρτο αργότερα ο Ρίτσι με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα για τις Καρακάξες, οι οποίες πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη επί της Σίτι από τον Σεπτέμβριο του 2005.

Αν η Λίβερπουλ εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα της Σίτι στον αποψινό αγώνα με τη Λέστερ στο Ανφιλντ, η διαφορά των Κόκκινων με τους Πολίτες θα εκτοξευτεί στους επτά βαθμούς.

Στον σταθμό Μπέρνλι σταμάτησε το τρένο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υστερα από οκτώ σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και έξι στην Πρέμιερ Λιγκ υπό τις οδηγίες του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ οι Κόκκινοι Διάβολοι υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 2-2 από την Μπέρνλι. Ο Λίντελοφ στις καθυστερήσεις έσωσε τη Γιουνάιτεντ από ήττα.

Βαριά ατμόσφαιρα

Συναισθηματικά φορτισμένο ήταν το κλίμα στο Εμιρέιτς αφού στον αγώνα της Αρσεναλ με την Κάρντιφ θα έκανε το ντεμπούτο του ο αργεντινός επιθετικός Εμιλιάνο Σάλα.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Οι Κανονιέρηδες τίμησαν τον άτυχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος ακόμα αγνοείται μετά την εξαφάνιση πάνω από τη Μάγχη του αεροπλάνου που τον μετέφερε, συμπεριλαμβάνοντας το όνομά του στην ομάδα της Κάρντιφ στο match programme, ενώ αντί για νούμερο υπήρχε ένας ασφόδελος.

Ο Λοράν Κοσιελνί έγραψε επίσης πως «υπάρχουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο και δεν ξέρεις τι θα σου φέρει το αύριο. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχιστούν οι έρευνες».

Η Κάρντιφ είχε αποκτήσει τον Σάλα έναντι του ποσού-ρεκόρ για τον σύλλογο των 17 εκατ. ευρώ, αλλά δεν πρόλαβε να φορέσει τη φανέλα της.

Οι φίλοι της Κάρντιφ κράτησαν κίτρινα κασκόλ και σήκωσαν κίτρινες κάρτες, το χρώμα της προηγούμενης ομάδας του Σάλα, της Ναντ. Ενα πανό έγραφε: «Δεν σε είδαμε ποτέ να παίζεις και να σκοράρεις αλλά Εμιλιάνο, αλλά όμορφο μπλε πουλί (το προσωνύμιο της Κάρντιφ) θα σε αγαπάμε για πάντα».

Ο προπονητής της Κάρντιφ Νιλ Γουόρνοκ δήλωσε την προηγούμενη μέρα του αγώνα πως η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η χειρότερη στην καριέρα του με αποτέλεσμα να έχει χάσει τον ύπνο του και να σκέφτεται να αποσυρθεί.

Η Αρσεναλ πάντως νίκησε 2-1.

  • Στα άλλα χθεσινά παιχνίδια: Φούλαμ – Μπράιτον 4-2, Χάντερσφιλντ – Εβερτον 0-1, Γουλβς – Γουέστ Χαμ 3-0.

Η βαθμολογία: Λίβερπουλ 60 με ένα ματς λιγότερο, Μάντσεστερ Σίτι 56.