Η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τη Λαμία ήταν ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα. Μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο, το χθεσινό 2-1 επί του Απόλλωνα επιβεβαίωσε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία είναι αυτή την περίοδο η ομάδα του Μάκη Χάβου. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά από την άνοδό της στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία που σημειώνει τρεις σερί νίκες.

Ο Τζερόνιμο Μπαράλες πέτυχε και τα δύο γκολ της Λαμίας, έφτασε τα έξι και είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πορείας της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια. Οι παίκτες του Απόλλωνα πάντως διαμαρτυρήθηκαν και για τα δύο γκολ. Στο πρώτο (12′), ο Μπαράλες κάνει επιθετικό φάουλ στον Κύργιο, ενώ και το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Θανάσης Σέζος (24′) είναι αμφισβητούμενο. Ενδιάμεσα ο Απόλλωνας είχε ισοφαρίσει με τον Ελ Χέλβε (18′).

Ο Μάκης Χάβος χαρακτήρισε τη νίκη επί του Απόλλωνα την πιο σημαντική, καθώς η ομάδα άνοιξε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς από τη 13η θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής. Στο μεταξύ, η Λαμία απέκτησε (με δανεισμό έως το τέλος της σεζόν) τον 26χρονο Ιβοριανό Ασούμπρε από την ΑΕΚ Λάρνακας.

Ο Μπάμπης Τεννές, ο άνθρωπος που ανέβασε τη Λαμία στη Σούπερ Λίγκα, επέστρεψε ως αντίπαλος και αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας: «Ευχαριστώ για την υποδοχή και εύχομαι η Λαμία να εξασφαλίσει την παραμονή. Εμείς δυστυχώς, έπειτα από αυτό το ματς, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά», είπε ο Τεννές. Οι λύσεις συμβολαίων συνεχίζονται στον Απόλλωνα και χθες ήταν η σειρά των Βάσο Βάσιτς και Μπορίς Γκαρός.

Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Σκόνδρας (46′ Μπουλούλης), Μπερτόλιο (85′ Τομάς), Πίτι (61′ Επστάιν), Καραμάνος, Μπαράλες.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Οριουέλα, Βαφέας, Κύργιας, Γκίνο (58′ Γαρουφαλιάς), Μπεντινέλι, Ακόστα (70′ Ναζλίδης), Στάθης, Ελ Χέλβε, Ντ’ Ούρσο, Ντε Φεντερίκο (46′ Ναδάλες).