Πριν από μία δεκαετία είχε καταφέρει να τοποθετήσει ένα πλαστό έργο τέχνης στο Βρετανικό Μουσείο. Το οποίο τώρα όμως ανοίγει διάπλατα και με κάθε επισημότητα τις πύλες του για τον μυστηριώδη street artist, πολιτικό ακτιβιστή και σκηνοθέτη Μπάνκσι.

Ο αγνώστων ακόμη στοιχείων βρετανός καλλιτέχνης έχει φιλοτεχνήσει για το Μουσείο ένα χαρτονόμισμα των 10 λιρών, το οποίο θα τοποθετηθεί σε αντίστοιχη συλλογή.

Το νέο έργο του Μπάνσκι απεικονίζει το αγαπημένο πρόσωπο των Αγγλων, την πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα. Ομως πριν από την επίσημη απόκτηση του έργου, σύμφωνα με τον επιμελητή του Μουσείου

Τομ Χόκενχαλ, υπήρχε ένας σκεπτικισμός για τη γνησιότητά του. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο θα προστεθεί και θα πλουτίσει την αντίστοιχη συλλογή νομισμάτων του Μουσείου, η οποία φιλοξενεί πολύτιμα αποκτήματα. Οπως λόγου χάρη το έργο του Τζορτζ Κρούικσανκ που απεικονίζει τον θάνατο 11 ανθρώπων δι’ απαγχονισμού και που λειτούργησε ως ένα ισχυρό πολιτικό σχόλιο της εποχής.

Να θυμίσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα νεότερο σχετικά με το έργο το οποίο έκανε «φτερά» πριν από μερικές μέρες και που είχε φιλοτεχνήσει ο Μπάνκσι στην έξοδο κινδύνου του Μπατακλάν. Η δημιουργία του βρετανού καλλιτέχνη έδειχνε μια γυναίκα με μαντίλα να θρηνεί για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στον συναυλιακό χώρο του Παρισιού το 2015.