Η μεσογειακή διατροφή είναι υγιεινό διατροφικό πρότυπο, που αποτελεί κατά την UNESCO άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Το όνομά της προέρχεται από τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής των λαών της Μεσογείου και αποτελείται από εννιά βασικά χαρακτηριστικά: υψηλή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και οσπρίων, υψηλή κατανάλωση μη επεξεργασμένων δημητριακών, καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου, μέτρια κατανάλωση ψαριού, γαλακτοκομικών προϊόντων και αλκοόλ (κυρίως κρασιού), καθώς και μικρή κατανάλωση κρέατος.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ