Αύριο ο Μαραθώνιος Ναυπλίου

Με στόχο να προαγάγει την υγεία των πολιτών μέσα από την άθληση, ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου διοργανώνεται αύριο στην όμορφη πρωτεύουσα της Αργολίδας. Το κεντρικό αγώνισμα της ημέρας είναι η κούρσα των 42,195 χλμ. για επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς. Παράλληλα θα διεξαχθεί και ο Ημιμαραθώνιος στα σοκάκια της πόλης. Για όσους θέλουν να κάνουν μικρότερες αποστάσεις, υπάρχουν τέλος οι αγώνες των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. για παιδιά. Οι εγγραφές έχουν κλείσει.

Ερχεται το Lycabettus Run

Με αφετηρία και τερματισμό την είσοδο του St George Lycabettus Lifestyle Hotel, το Lycabettus Run έρχεται την Κυριακή 10 Μαρτίου στον καταπράσινο λόφο του Λυκαβηττού. Στην πέμπτη επετειακή του έκδοση, ο αγώνας περιλαμβάνει διαδρομές που εκτυλίσσονται τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα. Συγκεκριμένα, το trail έχει την απόσταση των 4,5 και 9 χλμ. ενώ το road κομμάτι έχει αυτές των 5,5 και 11 χλμ. μαζί με τη σκυταλοδρομία των 2 x 5,5. Στον δρόμο οι δρομείς θα κινηθούν πάνω στον Περιφερειακό του Λυκαβηττού, ενώ στο χώμα θα σκαρφαλώσουν στα μονοπάτια του λόφου φτάνοντας μέχρι το εξωκκλήσσι του Αγίου Γεωργίου. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται μέσω της σελίδας της διοργάνωσης www.lycabettusrun.gr αλλά και των συνεργαζόμενων πλατφορμών viva.gr, sportstraveler76.gr και racefinder.gr.

11ος Αγώνας Καθαρής Δευτέρας

Τη στιγμή που οι υπόλοιποι Ελληνες θα γιορτάζουν την έναρξη της Σαρακοστής με τα χαρακτηριστικά νηστίσιμα εδέσματα, οι δρομείς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα της Καθαρής Δευτέρας θα χάνουν θερμίδες. Με έδρα το Αλεποχώρι της Αττικής τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, ο αγώνας έχει κεντρική διαδρομή αυτή των 10 χλμ. Για τους μικρούς δρομείς περιλαμβάνει επίσης και μια κούρσα 300 μέτρων σε ανώμαλο χωμάτινο δρόμο. Πέρα από τους νικητές των αγώνων, θα βραβευτούν και οι δρομείς με τις καλύτερες αποκριάτικες στολές. Η συμμετοχή είναι δωρεάν με απαραίτητη κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 6944-549488. Για τους συμμετέχοντες θα υπάρχει πούλμαν μεταφοράς τους στο χώρο των εκκινήσεων. Η εκδήλωση θα κλείσει με σαρακοστιανό πάρτι.