Ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης έχει οριστεί η 21η Μαρτίου και ο Κύκλος Ποιητών διοργανώνει εκδηλώσεις στη διάρκεια όλου του μήνα. Στην Αθήνα η αρχή γίνεται στις 7/3 με μια ποιητική βραδιά στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α), με κύπριους ποιητές που ζουν στην Αθήνα. Στις 17/3 από τις 10.00 έως τις 18.00 θα φιλοξενηθεί στο μετρό του Συντάγματος το 1ο Bazaar Ποιητικού Βιβλίου και Περιοδικών Ποίησης με αναγνώσεις και έκθεση ζωγραφικής μετά μουσικής, σε συνεργασία με την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων. Στις 18/3 θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στις ποιήτριες της Λατινικής Αμερικής στη Βιβλιοθήκη Ισότητας και Φύλου (Κρατίνου 9), ενώ στις 22/3 το Γαλλικό Ινστιτούτο θα φιλοξενήσει το 12o Ρεσιτάλ Λατινοαμερικανικής και Ευρωπαϊκής Ποίησης. Την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, 21/3, θα προβάλλονται στίχοι σε γιγαντοοθόνη στο μπαλκόνι του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Πλατεία Κοτζιά, ενώ στη Στοά του Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν αναγνώσεις ποιημάτων με θέμα τη φύση και το περιβάλλον, σε συνεργασία με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Στη Θεσσαλονίκη, από τις 21 έως τις 30/3, στην περιοχή της Νέας Παραλίας θα γίνονται αναρτήσεις ποιημάτων σε δέντρα, πάρκα και αλσύλλια. Στις 21/3 στον Βόλο θα γίνει αντίστοιχη δράση στα δέντρα του πεζοδρόμου της Ερμού και στη Χαλκίδα θα διανέμονται στίχοι ποιητών στην οδό Αβάντων. Την ίδια ημέρα στην Κομοτηνή (Φιλίππου 31) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Ποίηση, ειρήνη, φύση, περιβάλλον» σε συνεργασία με την Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης, ενώ βραδιά με τίτλο «Στίχοι “αντι-γράφουν” θάλασσες» θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας. Στο Σπίτι Κωστή Παλαμά στην Πάτρα (Κορίνθου 241) θα γίνει εκδήλωση από τη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», το Γραφείο Ποιήσεως και τη Λογοτεχνική Ομάδα Jean Moreàs σε σύμπραξη με τον Κύκλο Ποιητών. «Ποίηση κόντρα στην εγκατάλειψη, κοντά στη φύση και στο περιβάλλον» είναι ο τίτλος της βραδιάς στην παραλία Βελίκα της Λάρισας, ενώ επίσης με θέμα τη φύση και το περιβάλλον η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21/3 θα εορταστεί στον Περισσό, τη Μυτιλήνη και αλλού.

Στις 23/3 στο Πολιτιστικό Κέντρο Οπουντίων στην Αταλάντη θα φιλοξενηθεί έκθεση ζωγραφικής δέκα ποιητών με απαγγελίες. Η ίδια έκθεση θα φιλοξενηθεί στις 30/3 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σύρου.

ΟΛΟΝΥκΤΙΑ. Την Πέμπτη 21/3 η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Ianos διοργανώνουν ένα αφιέρωμα – ολονυκτία ποίησης. Γνωστοί καλλιτέχνες, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφοι, επιστήμονες και μελετητές επιλέγουν το ποίημα που αγαπάνε και το διαβάζουν στο βιβλιοπωλείο Ianos, από τις 18.00 μέχρι τις 23.00. Ο κόσμος που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μπορεί επίσης να διαβάσει ποιήματα επιλογής του κάθε τελευταίο τέταρτο της ώρας μεταξύ 18.00 και 23.00 ανάμεσα στις προσωπικότητες που προαναφέρθηκαν, αλλά και στη συνέχεια από τις 23.00 έως τη 01.00 (συμμετοχές στο info@athens.gr).

Συμμετέχουν λογοτέχνες όπως οι Βασίλης Βασιλικός, Γιάννης Καλπούζος, Ανδρέας Μήτσου, Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ, Γιώργος Χρονάς, Χρήστος Χωμενίδης, ηθοποιοί όπως οι Γρηγόρης Βαλτινός, Μάνος Καρατζογιάννης, Στέφανος Ληναίος, Ηλίας Λογοθέτης, Αλέκος Συσσοβίτης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Ελλη Φωτίου, Τάκης Χρυσικάκος, μουσικοί όπως οι Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη, Νότης Μαυρουδής, Κίτρινα Ποδήλατα, σκηνοθέτες όπως οι Πέτρος Ζούλιας, Ενκε Φεζολάρι, Σωτήρης Χατζάκης, εκδότες όπως οι Νώντας Παπαγεωργίου και Πόπη Γκανά κ.ά.