«Ο Νονός» (1972)

«Εκανα τον “Νονό” όταν ήμουν 29 ετών και – το έχω ξαναπεί – ήταν μια φρικτή εμπειρία. Θαύμαζα τον Μάριο Πούζο που είχε γράψει το μυθιστόρημα, αλλά από εκεί και πέρα παντού υπήρχαν προβλήματα. Δεν άρεσε ο τρόπος με τον οποίο έφτιαχνα την ταινία, δεν άρεσαν οι ηθοποιοί στο στούντιο και η ειρωνεία ήταν ότι αυτή η φρικτή εμπειρία έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε όλον τον κόσμο. Δεν ήθελα να κάνω δεύτερο “Νονό” γιατί δεν μου αρέσουν οι γκάνγκστερ. Τους βαριέμαι, δεν τους θαυμάζω, τους θεωρώ ζώα».

«Η Συνομιλία» (1974)

«Σκέφτηκα αυτήν την ταινία γύρω στα 1967 – 1968, όταν ο σκηνοθέτης Ερβιν Κέρσνερ μου μίλησε για την κατασκοπεία και την παρακολούθηση. Ο Κέρσνερ, όπως και ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ είχε πάθος με την τεχνολογία του ήχου. Μου είπε ότι είχε βρει τόσο δυνατά μικρόφωνα, ώστε να μπορούν να συλλάβουν μια συνομιλία ανάμεσα σε δύο άτομα μέσα στο πλήθος. Αμέσως σκέφτηκα ότι ήταν μια θαυμάσια, οπτική και κινηματογραφική ιδέα».

«Αποκάλυψη τώρα!» (1979)      

«Οταν ο γιος του Μουσολίνι κοιτούσε τις βόμβες να σκάνε από το αεροπλάνο του και τις έβρισκε ωραίες παρομοιάζοντάς τες με τα λουλούδια που “ανοίγουν” πυρπολήθηκε από τα πυρά της κριτικής. Ομως θα πρέπει να υπάρχει μια ομορφιά στον πόλεμο, αλλιώτικα οι άνθρωποι δεν θα επιθυμούσαν πάντα να τον κάνουν. Πιστεύω ότι η ταινία μου είναι αντιπολεμική αλλά και τίμια, δείχνοντας ποια ακριβώς ήταν η ατμόσφαιρα αυτού του πολέμου, ο οποίος έμοιαζε με ψυχεδελικό ταξίδι».

«Ο Αταίριαστος» (1984)

«Ξέρετε πουθενά στον κόσμο να υπάρχει θέση για τους νέους; Το μήνυμα αυτής της ταινίας είναι ότι για να γίνει κανείς ενήλικος, πρέπει ν’ αρνηθεί οριστικά κάτι ή κάποιον που αγαπά. Ο κόσμος είναι γεμάτος εμπόδια για τους νέους κι αυτή είναι η αιτία για την οποία επαναστατούν. Μοιάζουν με τα rumble fish – μονομάχοι – που θα αλληλοτρώγονταν αν τ’ αφήναμε ελεύθερα στο ποτάμι».

«Τζακ» (1996)

«Ο κόσμος νιώθει ότι ο “Jack” είναι η χειρότερη ταινία που έχω κάνει. Ομως ακόμα και σήμερα, όποτε  δέχομαι επιταγές για τις παλιές ταινίες μου, εκείνες για τον “Τζακ” είναι οι πιο παχιές. Κανείς δεν το ξέρει αυτό. Αν ο κόσμος μίσησε την ταινία, δεν έχω κάτι να πω γι’ αυτό. Τη μίσησε κι αυτό είναι. Εγώ το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να δουλέψω μαζί με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς».