Πλώρη για νέο ρεκόρ βάζει ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, καθώς ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε αλλαγές στον προγραμματισμό και στον αριθμό των συμμετεχόντων. Το «ταβάνι» στις συμμετοχές για την κούρσα των 42.195 μ. μπαίνει στη φετινή διοργάνωση στους 20.000 δρομείς (από 18.500 που ήταν πέρυσι – οι συμμετοχές μάλιστα είχαν συμπληρωθεί σχεδόν δύο μήνες πριν από την ημέρα του αγώνα).

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή αφορά τον αγώνα των 10.000 μ., ο οποίος φέτος θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή δηλαδή του Μαραθωνίου. Αυτό θα δώσει στους διοργανωτές το περιθώριο να αυξήσουν κατά πολύ τον αριθμό των συμμετεχόντων, καθώς και εδώ πέρυσι δόθηκε… μάχη για τα νούμερα, ειδικά από όσους αποφάσισαν αρκετά αργά ότι θέλουν να τρέξουν στον αγώνα.

Η τρίτη αλλαγή εντοπίζεται στα 5.000 μ.: τον Νοέμβριο δεν θα διεξαχθούν δύο πεντάρια πρωί και απόγευμα όπως το 2018, αλλά ένα μεγάλο, με εκκίνηση νωρίς το πρωί της Κυριακής και φυσικά με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή δρομέων. Συνολικά, σε όλους τους αγώνες του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 55.000. Επόμενος μεγάλος στόχος του ΣΕΓΑΣ είναι αυτές να έχουν ξεπεράσει τις 80.000 έως το 2026, την επέτειο των 130 χρόνων του Μαραθωνίου Δρόμου.

Αν θέλετε να λαβετε μέρος σε οποιονδήποτε από τους αγώνες καλό θα είναι να βάλετε υπενθύμιση στο ημερολόγιό σας για τις 18 Απριλίου: στις 12 το μεσημέρι θα ανοίξουν στο www.athensauthenticmarathon.gr οι εγγραφές. Ετοιμοι; Πυρ!