Το εστιατόριο του νέου ξενοδοχείου (και του πρώτου, διεθνώς, για foodies) Ergon στην οδό Μητροπόλεως είναι κατάμεστο την Κυριακή το μεσημέρι. Οταν μπαίνεις σε έναν τέτοιο χώρο με ένα διάσημο πρόσωπο όπως η Μιμή Ντενίση (συναντηθήκαμε στην είσοδο) προσπαθείς, ασυνείδητα, να το προστατέψεις από τα βλέμματα των περίεργων, να μπεις μπροστά, να ψάξεις εσύ το τραπέζι σας. Εκείνη όμως προηγήθηκε, έψαξε την υπεύθυνη, ρώτησε, βρήκε, κάθισε. Πριν ακόμη παραγγείλουμε προσδιόρισε την ώρα που θα έπρεπε να φύγει για την πρόβα. Πέντε μήνες πριν κάνει πρεμιέρα στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το «Από Σμύρνη Σαλονίκη», το σίκουελ του «Σμύρνη μου αγαπημένη» και έχει αρχίσει ήδη πρόβες πολύ πριν από το Πάσχα. «Η ιδέα για τη συνέχεια δεν ήταν δική μου. Το κοινό, κατά κάποιον τρόπο, μου την πρότεινε. Με ρωτούσαν, από απλοί θεατές μέχρι την Αρβελέρ και τον αρχιεπίσκοπο, “Και μετά τι έγινε με αυτήν την οικογένεια;”. Το “μετά” βέβαια αφορούσε την ίδια την Ελλάδα. Ο Μεσοπόλεμος είναι μια περίοδος για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά».

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ