Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται να υπέπεσε σε παράπτωμα με την παρουσία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε πως η φυσική του παρουσία δεν σχετίζεται με τις κομματικές του προτιμήσεις, αλλά με λόγους προσωπικής επόπτευσης των μέτρων φύλαξης. Αλίμονο, όμως, ο φακός έχει συλλάβει τον αρχηγό και σε συγκεντρώσεις του κυβερνώντος κόμματος στο Αγρίνιο και στην Ξάνθη. Επόπτευε άραγε τα μέτρα καθήμενος στην πρώτη σειρά;

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. υπέπεσε σε διπλό σφάλμα. Αφενός παρέβη τον κανονισμό που δεν επιτρέπει να εκδηλώνουν δημοσίως τις κομματικές τους προτιμήσεις οι ένστολοι. Και αφετέρου προέβαλε μια δικαιολογία που εύκολα καταρρίπτεται. Ως εκτελεστικός βραχίονας διαφύλαξης της νομιμότητας όμως ο αρχηγός της Αστυνομίας έχει διπλή και τριπλή υποχρέωση να τηρεί τον νόμο. Εχει αυτήν την υποχρέωση τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και απέναντι στους νεότερους συναδέλφους του για τους οποίους οφείλει να αποτελεί υπόδειγμα συμπεριφοράς.

Αν λοιπόν δεν έπραξε ο ίδιος το καθήκον του, οφείλουν να το πράξουν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι. Κι ας έχουν τις ίδιες κομματικές προτιμήσεις και ας επέλεξαν οι ίδιοι να του προσφέρουν το αξίωμα που κατέχει και τη θέση. Εάν επιβεβαιωθεί, με άλλα λόγια, ότι ο αρχηγός υπέπεσε στο παράπτωμα στο οποίο φαίνεται να έχει υποπέσει, θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Και μέχρι να αλλάξει ο νόμος, να εκφράζει τις κομματικές του προτιμήσεις αποκλειστικά στις κάλπες.