Νέες καταγγελίες σεξιστικού περιεχομένου βαρύνουν τον σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς με αφορμή τις απαιτήσεις του και την ανάρμοστη συμπεριφορά του προς τους ηθοποιούς της ταινίας «Mektoub, My Love: Intermezzo» που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του πρόσφατου Φεστιβάλ των Καννών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών εφημερίδων «Midi Libre» και «Le Figaro», που παραθέτουν μαρτυρίες παρευρισκομένων στα γυρίσματα της νέας του ταινίας, ο σκηνοθέτης πίεζε τους ηθοποιούς του να γυρίσουν μια αληθινή σκηνή σεξ. Το «Intermezzo» αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Mektoub, My Love» και ο Κεσίς επιθυμούσε να γυρίσει μία σκηνή στοματικού έρωτα στη διάρκεια ενός νυχτερινού κλάμπινγκ πιέζοντας το ζευγάρι των πρωταγωνιστών του για πραγματική δράση. Παρά τις εξίσου επίμονες αρνήσεις τους, το κατάφερε προσφέροντάς τους άφθονο αλκοόλ στη διάρκεια των γυρισμάτων. Η επιμονή του προκάλεσε αμηχανία και στο συνεργείο του. Μάλιστα στη διάρκεια της επίσημης πρεμιέρας της ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών, η νεαρή ηθοποιός του Οφελί Μπάου εγκατέλειψε την αίθουσα πριν από το τέλος του φιλμ (μαζί με πολλούς από τους θεατές) και την επόμενη μέρα δεν ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κεσίς προκάλεσε με τη σκανδαλιστική του συμπεριφορά. Στη «Ζωή της Αντέλ» η Λεά Σεϊντού και η Αντέλ Εξαρχοπουλός είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για ανάλογη μεταχείρισή τους στα γυρίσματα του Κεσίς.