MΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

H επόμενη γενιά Juke

Υστερα από εννιά χρόνια παρουσίας στην αγορά, η Nissan ετοιμάζει με ταχείς ρυθμούς τον αντικαταστάτη του Juke. Το μικρό, ιαπωνικό SUV που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων θα δώσει τη σκυτάλη στη νέα γενιά, που έχει σχεδιαστεί από την ομάδα της ιαπωνικής εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Το Juke παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010. Θα πατάει σε μια τροποποιημένη εκδοχή του δαπέδου CMF ίδια με του νέου Renault Captur.

Ηλεκτρικό το Ford Transit

Η Ford εξηλεκτρίζεται και φυσικά, το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι το δημοφιλές Transit. Θα ενταχθεί στην γκάμα των ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων της στην Ευρώπη το 2021. Στόχος της εταιρείας να δημιουργήσει μια άκρως οικολογική γκάμα ηλεκτροκίνητων βαν, που θα έχουν ως στόχο στο μέλλον και στους αστικούς δρόμους να κυκλοφορούν πιο αθόρυβα αλλά κυρίως μηδενικών ρύπων επαγγελματικά οχήματα.

Εργοστάσιο VW στη Σμύρνη

Η VW επέλεξε τελικά να κατασκευάσει ένα νέο της εργοστάσιο στη Σμύρνη. Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζει μοντέλα του γερμανικού γκρουπ, όπως το Seat Ateca, το Skoda Karoq. Υπολογίζεται ότι η ετήσια παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου θα αγγίζει τις 300 χιλιάδες μονάδες. Να σημειωθεί ότι στις επιλογές της VW ήταν η κατασκευή εργοστασίου και στη Βουλγαρία, όμως, επιλέχθηκε η Τουρκία, που έχει ήδη εμπειρία στη μονάδες κατασκευών αυτοκινήτων.

Και άλλα σεντάν από Citroen

Αν και τα SUV έχουν τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις,  η Citroen, που διαθέτει ήδη δύο νέα SUV στην γκάμα της, φαίνεται ότι θα συνεχίσει να επενδύει παράλληλα και στα σεντάν αυτοκίνητα. Μάλιστα, προτίθεται να παρουσιάσει έως το 2021 τρία νέα σεντάν μοντέλα. Μεταξύ αυτών και το πολυτελές C6! Η Citroen στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία της με τη νέα γενιά των σεντάν στην Κίνα, μια χώρα που έχει μεγάλο ποσοστό σε αυτή την κατηγορία.