Τα τάιζαν με βελανίδια και κάστανα μέχρι να φουσκώσουν τόσο, που να φτάσουν στο μέγεθος μιας μπάλας κρίκετ. Στη συνέχεια τα γέμιζαν, τα έψηναν και τα περιέχυναν με μια σάλτσα από μέλι και παπαρουνόσπορο. Κι ήταν έτοιμη μία από τις πιο ξακουστές λιχουδιές της κουζίνας της αρχαίας Ρώμης: ποντικοσκίουροι γεμιστοί! Και οι γκουρμέ επιλογές δεν σταματούσαν εκεί. Στα αγαπημένα πιάτα των Ρωμαίων – τα οποία οι εύποροι απολάμβαναν ανακεκλιμένοι και ουχί καθιστοί – συμπεριλαμβάνονταν φλαμίγκο και παπαγάλοι, κουνέλι γεμιστό με σύκα, κόκορας με σάλτσα ροδιού, σαλιγκάρια κι επιδόρπια που περιελάμβαναν συνδυασμούς από μήλα, δαμάσκηνα, σταφύλια, κεράσια. Και βεβαίως γενναίες δόσεις κρασιού.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ