Κάθεται σε τραπέζι ενός εκ των τριών εστιατορίων του «Μπουκιά και Συχώριο» – συγκεκριμένα σε αυτό του Αμαρουσίου. Με το στυλ ενός ανθρώπου που δείχνει πατρική φροντίδα για το «παιδί» του. Συχνά εισέρχεται στην κουζίνα για να δοκιμάσει αυτά που η ομάδα του φτιάχνει. Συχνότερα κάθεται πίσω από τη βιτρίνα με τα μαγειρεμένα φαγητά και κάτω από τις πολλές φωτογραφίες από τα εκατοντάδες του ταξίδια ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι αναμφισβήτητα ο πρέσβης του εκδημοκρατισμού της κουζίνας και της ελληνικής φιλοσοφίας της. Με μια καριέρα ως στέλεχος πωλήσεων που άφησε πίσω, με 17 βιβλία και τόμους πάνω στα γαστριμαργικά, με μακρά παρουσία στην τηλεόραση (τώρα έχει κάνει πρόταση για μια νέα σειρά) ο Μαμαλάκης πέτυχε όλα αυτά τα χρόνια γιατί δεν ήταν δογματικός, γιατί βρήκε το νήμα της σοφίας της απλότητας που έχει ο τόπος μας στα γαστριμαργικά, γιατί με τις εκπομπές του πάνω απ’ όλα είδε την κουζίνα ως μέρος ενός ευρύτερου συνόλου ενός λαού και όχι απομονωμένα ως ήθος. Ο γνωστός μάγειρας, συγγραφέας, παρουσιαστής μας δίνει την Τέταρτη Εντολή και μας μυεί στα μυστικά των γεύσεων, ανατέμνοντας και την πορεία του.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ