Μπορεί κάθε δύο χρόνια που διοργανώνεται να συμμετέχουν ολοένα και λιγότεροι κατασκευαστές, όμως και η φετινή διοργάνωση είναι πιο σημαντική από ποτέ! Το μεγαλύτερο «στέκι» των αυτοκινητοβιομηχανιών στην Γερμανία κατακλύζεται για ακόμη μια φορά από πολλές και σημαντικές τετράτροχες παρουσίες, με δεκάδες πρεμιέρες μικρών ή μεγάλων μοντέλων που φέρουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Σαφώς, την παράσταση στη φετινή διοργάνωση κλέβουν τα νέα μοντέλα, οι άφθονες SUV προτάσεις και πολύ περισσότερο τα ηλεκτρικά μοντέλα, που δεν απουσιάζουν από κανένα περίπτερο. Οι χρωματιστές πρίζες, οι ευμεγέθεις ταχυφορτιστές και τα πολλά… βολτ δεσπόζουν στα περίπτερα των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, όπου για πρώτη φορά έχουμε απτά στοιχείαγια αυτονομίες, επιδόσεις και τιμές.

Οπως το νέο VW ID.3, που περιμένουμε και στη χώρα μας τους επόμενους μήνες, όντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που θα κοστίζει κάτι λιγότερο από τα 30.000 ευρώ.

Ηλεκτρική είναι η ατμόσφαιρα και στην BMW, αλλά και τη MINI που λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που αναμένεται να μπει στην παραγωγή τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Την παρθενική εμφάνιση κάνει και η εντυπωσιακή σε σχεδίαση Mercedes-Benz EQS, μια ηλεκτροκίνητη λιμουζίνα που τα έχει όλα! Το κόνσεπτ μοντέλο διαθέτει ηλεκτροκινητήρα, με ισχύ 469 ίππων με τη γερμανική φίρμα να υπόσχεται ότι, ύστερα από μια πλήρη φόρτιση, μπορεί να κινηθεί για τουλάχιστον 700 χιλιόμετρα – χάρη στη συστοιχία μπαταριών 100 kWh. Σε επιδόσεις, το EQS υπόσχεται επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα σε χρόνο μικρότερο των 4,5 δευτερολέπτων.

Με φουλ ηλεκτρικά και υβριδικά κατεβαίνει και η Opel, με το πιο σημαντικό της μοντέλο, το ηλεκτρικό Corsa, που θα κυκλοφορήσει το 2020.

Οι SUV παρουσίες έχουν και αυτές την τιμητική τους, μια κατηγορία που σαρώνει σε πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη. Στη φετινή έκθεση δίνουν το παρών οι πολυτελείς Mercedes – Βenz , Audi, BMW, η Ford, η Honda, οι κορεάτικες Hyundai και Kia, η Land Rover, η Mini, η Opel, η Porsche, η Renault, η Skoda και η Volkswagen, η Cupra, η SEAT και η κινεζική Great Wall. Το σαλόνι αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη ανοίγει τις πύλες του στις 12 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 22 του ίδιου μήνα.