Το πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί μια όαση για τους δρομείς όλων των επιπέδων και των ηλικιών που ζουν κοντά στο Δέλτα Φαλήρου και το επιλέγουν για τις προπονήσεις τους. Πλέον, με κεντρικό άξονά της εκείνο, η Καλλιθέα αποκτά τον δικό της φθινοπωρινό Ημιμαραθώνιο. Το πρώτο Kallithea Half προγραμματίζεται λοιπόν για την Κυριακή 22/9/2019 από τον Φιλαθλητικό Σύλλογο με τη  συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του ΣΕΓΑΣ, ενώ όλες οι διαδρομές είναι πιστοποιημένες από την AIMS και την IAAF.

Εκτός από τον Ημιμαραθώνιο των 21.100 μ., η διοργάνωση περιλαμβάνει και μικρότερους αγώνες 5.000 μ. και 1.000 μ. για παιδιά καθώς και σκυταλοδρομίες 2 x 10.500 μ. και 4 x 5.200 μ. Οι κούρσες τρέχουν γύρω από το ΚΠΙΣΝ, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στην Πλατεία Νερού με την Εσπλανάδα της Καλλιθέας. Αυτή η ανηφόρα – την οποία οι ημιμαραθωνοδρόμοι θα ανεβοκατέβουν τέσσερις φορές – θα αποτελέσει ίσως και το πιο δύσκολο σημείο του, ωστόσο ακριβώς εξαιτίας της είναι και μια ευκαιρία για ένα καλό αγωνιστικό τεστ για όσους ετοιμάζονται να λάβουν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό κομμάτι θα είναι και ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του αγώνα, αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση κοινωνικών και φιλανθρωπικών σκοπών. Στον Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας θα είναι παρών και ο Σύλλογος «Οραμα Ελπίδας» και θα μπορούν όσες και όσοι το επιθυμούν να γίνουν επί τόπου εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται έως αύριο Κυριακή 15/9/2019 είτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα (www. kallitheahalf.gr) είτε στα γραφεία του Φιλαθλητικού Συλλόγου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας, καθημερινά από τις 17.00 έως τις 19.30.